La decizia de sancționare a funcționarului public este obligatorie îndeplinirea procedurii prealabile de contestare la emitentul deciziei, conducătorul instituției, în termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei, conform procedurii stabilite la art.7 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ?
Daca trebuie sa fac procedura prealabilă de contestare a deciziei de sancționare la emitentul actului administrativ care m-a si sancționat, termenul de 30 de zile în care conducerea instituției trebuie să răspundă la procedura prealabilă nu se suprapune cu termenul de 30 de zile pentru introducerea unei acțiuni de contestare a deciziei de sancționare în instanță?
Termenul de 30 de zile pentru a răspunde angajatorul la procedura prealabilă nu ma scoate din termenul de 30 de zile pentru contestarea deciziei de sancționare în instanță?
Dacă introduc acțiunea de contestare a deciziei de sancționare în instanță înlăuntrul termenului de 30 de zile calculat de la data comunicării deciziei, nu se poate invoca împotriva mea excepția
introducerii premature a acțiunii în instanță pe motiv ca nu s-a așteptat răspunsul la procedura prealabilă timp de 30 de zile, deși cele dou termene s-ar suprapune?
Cum să procedez ca să nu-mi fie respinsă acțiunea pe cale de excepție:
-fie pe excepția lipsei procedurii prealabile în termen de 30 zile,
-fie pe excepția introducerii premature a acțiunii de contestare la instanță de contencios administrativ și fiscal
- fie pe excepția introducerii tardive a contestației la decizie în instanță cu depășirea termenului de 30 de zile pentru sesizarea instanței.
Cum trebuie să procedez pentru ca acțiunea mea in instanță să se judece pe fond fără probleme legată de vreo procedura prealabilă și termene?
Vă mulțumesc!.