avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... La decizia de sancționare a unui funcționar public ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

La decizia de sancționare a unui funcționar public este obligatorie procedura prealabila la emitentul deciziei?

La decizia de sancționare a funcționarului public este obligatorie îndeplinirea procedurii prealabile de contestare la emitentul deciziei, conducătorul instituției, în termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei, conform procedurii stabilite la art.7 din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ?
Daca trebuie sa fac procedura prealabilă de contestare a deciziei de sancționare la emitentul actului administrativ care m-a si sancționat, termenul de 30 de zile în care conducerea instituției trebuie să răspundă la procedura prealabilă nu se suprapune cu termenul de 30 de zile pentru introducerea unei acțiuni de contestare a deciziei de sancționare în instanță?

Termenul de 30 de zile pentru a răspunde angajatorul la procedura prealabilă nu ma scoate din termenul de 30 de zile pentru contestarea deciziei de sancționare în instanță?

Dacă introduc acțiunea de contestare a deciziei de sancționare în instanță înlăuntrul termenului de 30 de zile calculat de la data comunicării deciziei, nu se poate invoca împotriva mea excepția
introducerii premature a acțiunii în instanță pe motiv ca nu s-a așteptat răspunsul la procedura prealabilă timp de 30 de zile, deși cele dou termene s-ar suprapune?
Cum să procedez ca să nu-mi fie respinsă acțiunea pe cale de excepție:
-fie pe excepția lipsei procedurii prealabile în termen de 30 zile,
-fie pe excepția introducerii premature a acțiunii de contestare la instanță de contencios administrativ și fiscal
- fie pe excepția introducerii tardive a contestației la decizie în instanță cu depășirea termenului de 30 de zile pentru sesizarea instanței.

Cum trebuie să procedez pentru ca acțiunea mea in instanță să se judece pe fond fără probleme legată de vreo procedura prealabilă și termene?
Vă mulțumesc!.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2019
iolanda15, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:35, 30 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La decizia de sancționare a unui funcționar public nu este obligatorie procedura prealabila la emitentul deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea unei hotarari a consiliului national pentru combaterea discriminarii ionescupasat ionescupasat Va rog sa-mi precizati daca la contestarea unei hotarari a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii trebuie sau nu trebuie sa se formuleze plangere ... (vezi toată discuția)
Decizie de sancþionare cu mustrare scrisã - termen de contestare iuriana iuriana Aş dori sa-mi spuneţi care este termenul de contestare a unei decizii de sancţionare cu Mustrare scrisa a unui funcţionar public (vezi toată discuția)
Temeiul legal al termenului de contestare a sancþiunii disciplinare dispuse în cazul unui funcþionar public Laurys Laurys Buna ziua, Ma puteti ajuta cu urmatoarea informatie: care este termenul in care poate fi contestata decizia de sanctionare disciplinara aplicata prin ordin ... (vezi toată discuția)