avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Apostilare Conventia de la Haga
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Apostilare Conventia de la Haga

Buna ziua!

Situatia de fapt: o SA -romana este reprezentata de un Presedinte al Consiliului de administratie -cetatean francez numit "J". Acesta delega atributiile prin imputernicire autentificata in Franta unui cetatean bulgar, numit "G"(administrator al SA si Dir Gen) . La randul lui "G" isi delega atributiile prin imputernicire autentificata in Bulgaria catre cetatean roman "C"( Dir. Operational in Romania)
Intrebari:
1. Pentru ca imputernicirea lui "C" sa fie valabila in Romania imputernicirea data de "G" trebuie stampilata cu apostila Conventiei de la Haga si ulterior tradusa si legalizata ?
2. Valabilitatea in Romania a imputernicirii data de "G" lui "C" este conditionata de apostilarea si legalizarea imputernicirii data de "J" lui "G"?
3. Care sunt pasii de urmat rand pe rand si care sunt institutiile care sunt indreptatite sa apostileze, traduca, legalizeze fiecare din imputerniciri , avand in veder ca prima este autentificata in Franta, cea de-a doua in Bulgaria, iar eu vreau sa o utilizez pe ultima in Romania , dar este subsecveta primei ?

Multumesc,
IOANA

Alte discuții în legătură

Imputernicire spania lucianlaw lucianlaw am o imputernicire emisa de un notar din Spania prin care sunt mandatat de un tert sa efectuez vanzarea unui imobil. Am tradus acest document si am ... (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala lvnciobanu lvnciobanu Buna seara. Sunt studenta in Grecia dar momentan ma aflu in Romania si pt a imi putea ridica cineva legitimatia de student de acolo are nevoie de imputernicire ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)