avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actiuni IFN
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actiuni IFN

am cumparat actiuni la un IFN, atat pe societate cat si pe persoana fizica. Daca doresc sa imi recuperez banii (sa vand actiunile) , ce posibilitati legale am? Mentionez ca actiunile se vor tranzactiona la bursa doar din 2010.
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:12, 17 Iunie 2009
Mai intai cercetati actul constitutiv al IFN-ului sa vedeti daca nu cumva exista vreun drept de preferinta in favoarea actionarului majoritar. Dupa asta va gasiti un cumparator si vindeti actiunile, insa daca exista drept de preferinta trebuie mai intai sa respectati procedura prevazuta, adica sa notificati societatea/actionarul ca intentionati sa vindeti, si sa asteptati sa isi exprime dorinta de a cumpara el sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni dacia omul70 omul70 Detin actiuni [SOCIETATE] obtinute prin alocarea cupoanelor de privatizare din anul 1996. Doresc sa stiu care sunt posibilitatile de a le valorifica (vinde) ... (vezi toată discuția)
In legatura cu despagubirea proprietatii - actiuni Tudor Popazu Tudor Popazu in conditiile in care doresc instrainareaactiunilor sau depunerea acestora catre o companie care imi poate da un numerar avantajos ,se poate unde trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Actiuni pas - vanzare sca baloisibaloi sca baloisibaloi Detin un procent substantial de actiuni in asociatia pas care sunt achitate. Actionarul majoritar din societatea mama listata la bursa doreste achizitionarea ... (vezi toată discuția)