avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme tarifare enel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme tarifare enel

Sunt proprietarul unui imobil e 100mp, definit in contractul de vanzare -cumparare ca si spatiu comercial, pe care l-am cumparat de la o persoana juridica.

Precizez ca in noul contract de vanzare cumparare noul proprietar, respectiv eu, figureaza ca si persoana fizica.

Precizez , de asemenea , ca de la data achizitiei si in prezent acesta locatie nu functioneaza ca si spatiu comercial, nu are in fapt nici un fel de activitate de ordin comercial,ci este folosita pur si simplu ptr rezidenta , acolo locuim eu si familia mea.

Din acest motiv, am facut solicitare la Enel ptr schimbarea abonamentului in sensul trecerii de la facturarea ca si persoana juridica la facturarea ca si persoana fizica.In rest am pastrat aceleasi conditii contractuale, nu am cerut modificari ale instalatiei sau tipului de alimentare.

In fapt nu mi se pare corect sa platesc abonamente radio -tv si tarife ptr energia electrica consumata ca si cum as fi persoana juridica.

Am primit de la Enel noul model de contract solicitat insa acesta este total nesatisfacator, in sensul ca nu s-a aprobat tariful ptr energie ptr persoanele fizice si nici nu se face vreo referire in legatura cu reducerea costului abonamentului radio- tv.
In fapt,desi tariful ptr persoanele fizice este cu 5% mai mic decat cel stabilit ptr persoanele juridice , tariful aprobat in cazul meu este doar cu 1%mai mic decat tariful ptr persoanele juridice.

Contactat telefonic operatorul Enel se justifica prin faptul ca vorbim de un spatiu comercial ! De fapt vorbim de o locatie la parterul unui bloc, cu geamuri ceva mai mari decat apartamentele obisnuite ! In rest nici un fel de amenajari speciale, nu exista nici macar alimentare de 380V

INTREBARE

Este corecta decizia Enel?
Unde ma pot adresa ptr rezolvarea problemei ?




Alte discuții în legătură

Abonament radio tv - persoana juridica emmiv2008 emmiv2008 tocmai ce am primit o instiintare din partea soc romane de radiofuziune ca ma actioneaza in instanta pentru ca am restante la plata abonamentului radio tv. ... (vezi toată discuția)
Contractul cu enel popaadina popaadina Buna ziua , As avea si eu nevoie de o lamurire : in cazul unui apartament nelocuit , am contract cu Enel pentru furnizarea de energie electrica , ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)