avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare copil major din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare copil major din casa

Buna ziua, am o problema la care am nevoie de ajutor. Prietenul meu a fost adoptat de o familie la varsta de 10 ani de catre o familie nu prea iubitoare. in prezent el are 23 de ani si acestia vor sa-l dea afara din casa cu orice pret. Care este procedura? din moment ce el figureaza ca si copilul lor, purtandu-le numele de familie nu are niciun drept? Problema este ca acestia sustin faptul ca baiatul nu ii ajuta cu nimic si le spune tuturor cunoscutilor ca este un nemernic. ajutor !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:58, 24 Februarie 2015
CristinaMaria94 a scris:
Prietenul meu a fost adoptat de o familie la varsta de 10 ani de catre o familie nu prea iubitoare.

Nu prea iubitoare, dar l-au crescut 13 ani. In fine, nu stim, nu comentam.

Problema este ca baiatul este major acum (daca ar fi fost minor ar fi fost altceva) si ar trebui sa se descurce pe picioarele lui. Cat sa il mai tina, sincer? Probabil ca nici baiatul nu a stiut sa demonstreze prea multe in acesti 13 ani (este doar o presupunere). Dar nu este un capat de tara, de exemplu impreuna cu dvs. va puteti lua munca, o chirie si puteti supravietui impreuna, multi au facut asa, nu se moare. Ce sa va zic, este casa batranilor, au dreptul sa faca ce vor cu casa lor, nu puteti ridica pretentii.
Daca as sta sa specific de ce nu prea iubitoare mi-ar lua foarte mult timp. a fost dat afara in nenumarate randuri si pe durata copilariei supus la anumite munci gospodaresti care nu apar in lista mea de "cum sa cresti un copil". Adoptia a avut loc dupa ce parintii lui adevarati au murit. Avea nevoie de o familie excpetionala, nu de cineva care sa isi bata joc. Eu nu-mi permit sa fac asta pentru ca sunt studenta si nu ma pot angaja momentan, nu imi permite timpul. el castiga minimul pe economie ceea ce face o chirie imposibila. Am intrebat pentru ca doream sa stiu daca exista drepturi legale pentru el. Nu as apela la un forum de acest gen ca sa apar un criminal, un copil rau. Voiam doar sa stiu daca este posibil ca acesta sa fie evacuat fara ordin judecatoresc sau alte acte legale.
multumesc
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
CristinaMaria94 a scris:

Am intrebat pentru ca doream sa stiu daca exista drepturi legale pentru el.

Da, are drepturi precum copilul natural si nu il pot da afara din casa fara o hotarare judecatoreasca, fapt pentru care in instanta baiatul poate sa isi sustina cauza si interesul sau.
Poate fi evacuat la cererea parintilor sai. In casa are statutul de tolerat.
Sa se inscrie la o facultate, sa renunte la job si sunt nevoiti sa il intretina pana la 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare copil minor pendre pendre Evacuare copil 27 de ani. Sant divortat in primul casatorie am 2 copil la care trebue sa platesc pensie alimentara. Mam recasatorit sotia actuala are un ... (vezi toată discuția)
Crescut de altii decat parintii zmkalasnikov zmkalasnikov Buna sa incep cu inceputul, la varsta de 8 ani ai mei s-au despartit, iar mama fiind constransa si santajata de parintii tatalui meu,a renuntat la mn. Am fost ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani si 4 luni,iar iubitul meu 22 si sunt însărcinată.din ... Yaanaaa Yaanaaa Am 16 ani si 4 luni,iar iubitul meu 22 si sunt însărcinată.Din punct de vedere legal,el poate păți ceva,dacă părinții mei depun plângere?Am decis să ... (vezi toată discuția)