avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cu repartitoare ..fara repartitoare!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cu repartitoare ..fara repartitoare!

Nu mi se pare corect sa afisati doar raspunsul asa zisului,, avocat"...care da el sfaturi de semianalfabet in materie de drept cu privire la repartitoare si calculul privind repartizarea cheltuielilor individuale in condominiu....va atrag atentia ca prezentarea unei false ,,explicatii" ar putea avea efecte negative asupra celor care vor folosi asa zisele sfaturi ,,bune"...Cred ca este imoral si chiar ilegal ca niste profitori sa aiba drept sa deschida site-uri cu o anumita tematica , dar fara sa aiba calificarea respectiva..Vor sesiza autoritatile competente in cazul in care mai cenzurati raspunsurile pertinente, deasemenea DIICOT ar trebui sa se sesizeze!..Retele criminale care inseala proprietarii si locatarii dispun de ,,juristi", smecheri care sa le faciliteze infractiunile prin asa zisele ,,sfaturi juridice"!.
Dar sa revenim la ale noastre ...pentru cei care au fost inselati de catre administratorii infractori si ,,juristii " care ii sfatuiesc ...le aduc la cunostinta urmatoarele:
HOTARARE nr. 1.588 din 19 decembrie 2007
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007
privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

ART. 17
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;[
ART. 34
Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.


Mai departe:
LEGE Nr. 230*)
din 6 iulie 2007

privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 3 - În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
a) clădire-bloc de locuinţe-condominiu - proprietatea imobiliară formată din proprietăţi individuale, definite apartamente sau spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţe, şi proprietatea comună indiviză.

Deci: - Cheltuielile individuale din ,,condominiu"se repartizeaza ,, pe numarul de persoane existente"...Conform legii , asa cum am aratat mai sus, ,,condominiu reprezinta atit partile comune , cit si partile individuale(apartamentele proprietate personala). Sint doua posibiltati de plata, conform legii: -acolo unde nu exista aparate de masura , se va imparti pe numarul de locatari existenti in ..imobil (!)...In cazul prezentat de mine, indiferent daca reprezentantii asociatiei dau o hotarire de renuntare la repartitoare, efectele ei sint nule pentru cei care nu au locuit ,, mai mult de 15 zile "... Daca nu sint luate in considerare aparatele de masura , respectiv repartiotarele, sint considerate cheltuili comune si se repartizeaza pe ..persoanele existente!.

Mai departe, puțini știu că în Monitorul Oficial nr. 574 din 1 august 2014 a fost publicată Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică având drept scop crearea cadrului legal pentru elaborarea şi aplicarea politicii naţionale în domeniul eficienţei energetice în vederea atingerii obiectivului naţional de creştere a eficienţei energetice. Potrivit actului normativ, care a intrat în vigoare începând cu 4 august, „măsurile de politică în domeniul eficienţei energetice se aplică pe întreg lanţul: resurse primare, producere, distribuţie, furnizare, transport şi consum final“ și au ca țintă reducerea consumului de energie cu 19% până în anul 2020.
Dincolo de cadrul general al legii, anumite prevederi îi interesează în mod direct pe cei care locuiesc la bloc. Capitolul „Contorizare, facturare, costuri de acces“ ar putea schimba fundamental modul în care vor fi împărțite costurile suportate de populație pentru consumul utilităților, mai precis, apa caldă de la robinet și căldura din calorifere. „În cazul în care încălzirea/răcirea sau apa caldă pentru o clădire sunt furnizate din sistemul de alimentare centralizată cu energie termică, este obligatorie montarea contoarelor de energie termică în punctele de delimitare/separare a instalaţiilor din punctul de vedere al proprietăţii sau al dreptului de administrare“, spune alineatul 4 din articolul 10. Acest lucru a fost deja realizat în Craiova, fiecare bloc având la subsol un contor montat de actuala SC Termo Craiova SRL. Cel care schimbă radical lucrurile în privința furnizării utilităților la bloc este alineatul 5. „În imobilele de tip condominiu (bloc de locuințe – n.r.) racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor, este obligatorie montarea repartitoarelor individuale de costuri pe toate corpurile de încălzire din fiecare unitate imobiliară în parte“.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 22:24, 24 Februarie 2015
Nu va suparati ce tangenta exista intre titlul topicului,si
prezentarea unei false ,,explicatii"
,
niste profitori sa aiba drept sa deschida site-uri cu o anumita tematica , dar fara sa aiba calificarea respectiva
,
Vor sesiza autoritatile competente in cazul in care mai cenzurati raspunsurile pertinente,
deasemenea DIICOT ar trebui sa se sesizeze!.
Retele criminale care inseala proprietarii si locatarii
?
Pentru corecta dvs informare,ar trebui sa parcurgeti regulamentul prezentului forum
DIICOT este o structura a ICCJ ,care in temeiul ultimilor modificari Ordonanta de Urgenta pentru luarea unor masuri de implementare necesare aplicarii Legii nr 135/2010 privind Codul de procedura penala si pentru implementarea altor acte normative.,declina competenta pentru o serie de infracţiuni si indiferent de calitatea persoanei, „
dacă în cauză, indiferent de numărul infracţiunilor concurente, s-a produs o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a sumei de 500.000 euro”.

Infractiunile vizate de aceasta prevedere sunt furtul, talharia, pirateria, talharia sau pirateria urmata de moartea victimei, abuzul de incredere prin fraudarea creditorilor, bancruta simpla, bancruta frauduloasa, gestiunea frauduloasa, inselaciunea, inselaciunea privind asigurarile, deturnarea licitatiilor publice, exploatarea patrimoniala a unei persoane vulnerabile ,delapidarea si tentativa, tot cu conditia trecerii „pragului” de jumatate de milion de euro al prejudiciului.-infractiuni ,elemente ,valori care nu se regasesc in cazul asociatiilor de locatari/proprietari
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
ynocentta, utilizator
Am vrut sa dau un raspuns dar postarea nu are nici cap, nici coada.
Cui va adresati dumneavostra ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La bloc repartitoarele sunt interzise unde nu sunt racordate 80% dintre apartamente Epuree Epuree Buna ziua, La bloc repartitoarele de costuri (de caldura) sunt interzise unde NU sunt racordati 80% dintre apartamente? Mai este in vigoare acest articol? ... (vezi toată discuția)
De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)
Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de căldură alvorada alvorada O asociație de proprietari care nu mai dorește iar repartitoare (am renunțat la ele de 4 ierni si ne este foarte bine fără ele ) cum poate sa scape de ... (vezi toată discuția)