avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare studenti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare studenti

Buna ziua.
As dori sa stiu ce cheltuieli efectueaza angajatorul catre institutiile statului atunci cand angajeaza un student, si as dori sa stiu daca respectivele firme primesc anumite sume de bani sau discounturi din parte statului (in ceea ce priveste sumele de bani achitate catre stat) conform legislatiei in vigoare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:57, 24 Februarie 2015
Va suporta aceleasi cheltuieli ca pentru orice salariat.

Un angajator nu beneficiaza de anumite facilitati pentru angajarea unor studenti, decat daca sunt angajati pe perioada vacantelor .

In acest sens, potrivit Legii nr.72/2007, angajatorul care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, pentru fiecare elev şi student.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare studenti AcumoriNiciodata AcumoriNiciodata As fi interesata sa stiu ce facilitati acorda statul unei firme (imm) care angajeaza studenti. Am cautat pe internet dar informatiile sunt din ani trecuti. As ... (vezi toată discuția)
Subventie somaj NNorbert NNorbert Buna ziua, Firma noastra angajeaza pe baza unui contract de munca, pe perioada determinata un student pe perioada vacantei. Care sunt facilitatile ... (vezi toată discuția)
Cim student carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Exista o restrictie in angajarea studentilor cu CIM ? Multumesc. (vezi toată discuția)