Spammeru’ tau ori e [...] ori e un smecher fara pereche care foloseste psihologia inversa.
Daca e smecher a scris un articol de 2 bani ‘’in apararea’’ BOR si a bagat banner-ul in ochii si in mintea oamenilor. Suma e totusi coplesitoare, o fi adevarat?
Daca nu e smecher ci [...], pe site-ul cu probleme de mate pe care il da exemplu nu-i niciun banner (nici probleme rezolvate nu prea sunt dar asta e alta discutie) iar pe cel al agentiei de turism e putin probabil ca ar nimeri vreun copil mai mult sau mai putin credincios. Insa fiind [...] nu-i analizam gandirea ca ne pierdem timpul.
Oricum ar fi spammerul, reactia BOR si a sustinatorilor la protestele referitoare la sumele pe care le primeste din fonduri publice are in centru afirmatia ca statul este obligat sa sustina cultele pentru ca asa scrie in Constitutie. Nu scrie chiar asa, ca e obligat, scrie
Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia iar a Legea 489/2006 vine cu precizari:
Art. 10.
(1) Cheltuielile pentru întreţinerea cultelor şi desfăşurarea activităţilor lor se vor acoperi, în primul rând, din veniturile proprii ale cultelor, create şi administrate în conformitate cu statutele lor.
...
(6) Cultele recunoscute pot beneficia, la cerere, de sprijin material din partea statului, pentru cheltuielile privind funcţionarea unităţilor de cult, pentru reparaţii şi construcţii noi, în raport cu numărul credincioşilor, conform ultimului recensământ, şi cu nevoile reale.
Inainte de a scrie am citit mai multe articole dar acesta m-a facut sa caut referintele:
[ link extern ]
Am cautat insa niciunde nu am gasit stabilita o limita superioara a acestor cheltuieli cu cultele. Nu vreau sa spun sa li se mai dea mai nimic insa cred ca ar trebui ca sponsorizarile sa fie invers proportionale cu saracia neamului.
Eu cred ca finantarile nu se pot pune in cârca BOR ci in a celor care au dat atatia bani si dau in continuare. Tu vorbesti de construirea de scoli din profitul BOR... desteptarea, unde te crezi? Nu vezi ca n-au bani destui nici pentru ei?
PS: cu legionarii si ortodoxismul cred ca exagerezi. Ei erau (asta e parerea mea) cam cum sunt teroristii in numele lui Allah: au gasit un mod tampit de interpretare a religiei care le oferea motiv si scuza pentru tot ce faceau.