avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 joburi in paralel
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 joburi in paralel

As dori sa stiu daca o persoana cu un job de 8h/zi mai poate sa-si gaseasca un al doilea job, eventual tot cu norma intreaga? Pt. 2 joburi in paralel care este timpul maxim legal de munca?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
M-A-N, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 25 Februarie 2015
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, legea nu instituie o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata determinata sau nedeterminata.

2. Dispozitiile Codului muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca. In cazul unui cumul de functii, interdictia referitoare la cele 40 ore si, respectiv, 48 de ore, nu isi mai gaseste aplicabilitate.

Întrucât dispoziţiile art. 111 din Codul muncii - in prezent art.114 C.mun. - se referă la un singur contract, rezultă că, în cazul salariaţilor cumularzi, nu se aplică interdicţia privind durata maximă legală a timpului de muncă de 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 590)


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! la locul meu de muncă am avut o divergență cu ... Zeeda Zeeda Buna seara! La locul meu de muncă am avut o divergență cu una dintre colege. In urma acestei divergente, au început amenințările,\"pot să-ți fac rău ... (vezi toată discuția)
Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca Diaconescu Alin Ionut Diaconescu Alin Ionut Buna ziua, Azi a venit un coleg la mine sa ma ameninte si sa ma injure si vreau sa ii fac in scris directorului.Am si martori.Putesti sa ma ajutati va ... (vezi toată discuția)