Aș dori să știu dacă pot beneficia de o decizie de neconstituționalitate în următoarea situație:
Am avut un proces civil de contestare decizie concediere, care a parcurs etapele de fond și apel și am pierdut procesul. Între timp în alte dosare similare reclamanții au invocat o excepție de neconstituționalitate, iar CCR a admis această excepție precizând că un articol din legea insolvenței care spune că o concediere se face ocolind toate etapele premergătoare, de urgență, dacă societatea este în insolvență (art.86 din Legea 85/2006). Întrebarea este dacă eu pot folosi acest aspect de neconstituționalitate pentru a cere revizuirea dosarului meu, deoarece în acel dosar raționamentele și judecata magistraților se bazează tocmai pe acest articol neconstituțional?
C.proc.civ. : Art. 509: Obiectul si motivele revizuirii
(1) Revizuirea unei hotarari pronuntate asupra fondului sau care evoca fondul poate fi ceruta daca:
....
11.dupa ce hotararea a devenit definitiva, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra exceptiei invocate in acea cauza, declarand neconstitutionala prevederea care a facut obiectul acelei exceptii.
.....
Art. 511: Termen de exercitare
.....
(3) Pentru motivele prevazute la art. 509 alin. (1) pct. 10 si 11, termenul este de 3 luni de la data publicarii hotararii Curtii Europene a Drepturilor Omului, respectiv a deciziei Curtii Constitutionale in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
In speta, cred ca cererea dvs de revizuire va fi respinsa, deoarece s-a depasit termenul de exercitare a revizuirii.