avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Scopul unei asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Scopul unei asociatii

buna ziua,deschid o asociatie pentru a facilita bunul mers al unui camin de batrani privat, va rog sa ma ajutati cu cateva idei referitoare la Scopul asociatiei si activitati ale asoc. in vederea atingerii scopului.Eu am creionat ceva dar nu stiu daca este corect...la scopul asoc. am trecut desfasurarea de activitati diverse cu caracter non profit,orientate spre buna desf. a activ.curente a caminului de batrani.Pentru realiz scopului declarat, activ. economice proprii,doresc cateva idei de activitati...
editarea de pliante informative despre camin,acordarea de consultanta si consiliere persoanelor intersate de cazarea in camin,strangerea de donatii de la pers fizice sau juridice din tara sau strainatate...ce mai pot sa trec ??asociatia nu se deschide cu un patrimoniu mare...Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:33, 25 Februarie 2015
Patrimoniul initial minim trebuie sa fie valoarea salariului minim pe economie la data respectiva, cea a depunerii actelor la judecatorie.Acum 975 lei. Dar e recomandat sa se adune mai multi bani din partea membrilor fondatori, ca de exemplu 2000 lei. Din acesti bani se vor acoperi cheltuielile curente ale asociatiei si cele pentru derularea primelor activitati, pana sa inceapa sa atraga si alte fonduri.
Aveti in vedere sa nu fie chiar minim 3 membrii fondatori pentru ca daca unul nu mai doreste sa activeze, veti fi obligati sa urmati procedura de completare a numarului minim de membrii cerut de lege.
Membrii trebuie sa nu8 aiba cazier fiscal.
In rest, scopul il treceti mai general iar obiectivele cat mai concrete. Trebuie sa aveti formata o imagine a ce vreti sa faceti cel putin pe cativa ani de aici incolo pentru a nu modifica apoi statutul. In statut nu treceti lucruri prea de detaliu si care nu au importanta prea mare. Acestea se trec intr-un regulament de organizare si functionare aprobat de catre adunarea generala dar neinregistrat la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare acte asociatie (ong) primavara2015 primavara2015 buna ziua, am intrat de curand intr-un ONG...am particpare majoritara de altfel...am mici nelamuriri totusi: - dat fiind ca un membru din cei 3 membri ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu fundatie haribu haribu \"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)
Dizolvare/transfer conducere ong arhiulia arhiulia Viitorul meu sot are nevoie de indrumare: \"Sunt Președinte și membru fondator al Asociației Deschide Ochii, înființată în anul 2010. Mă gândeam să o ... (vezi toată discuția)