In 2011 am cumparat in teren pozitionat la capatul unui drum de servitute care deserveste primele 2 loturi pe care proprietarii le.au lasat de izbeliste,pe lotul 3 ezte constrDr pe t in bloc cu 7 apartamente si eu cu o locuita unifamiliala pe lotul 4 Inca aflata sub autorizare de constructive.
Doresc sa fac bransamentul la gaze asa ca in luna noiembrie a anului trecut am depus dosarul de racordare la aceeasi firma care a efectuat proiectul si lucrarea la blocul de pe lotul 3. Teava de gaze a fost trasa subteran pe drumul de servitute iar in dreptul intrarii in bloc din drumul de servitute aceasta se bifurca o parte intrand in contuarul blocului iar o parte duce pe lotul meu terminandu.se sub poarta mea. Cei de la firma de gazemi.au cerut acordul investitorului initial . pe acesta eu l.am despagubit in 2011 cu suma de 3000 euro asa ca omul fiind de buna credinta si.a dat acordul. Cineva din bloc a facut o sesizare LA distrigaz sud cum ca EU urmeaza sa ma branseZ illegal asa ca acestia mi.au blocat dosarul cerandu.mi sa le aduc o lista cu acceptul tuturot proprietarilor din bloc. Acestia aunt impartiti in doua grupuri. 2 apartamente mi.au cerut sa.mi trag teava separate pe drumul de servitute iar 5 apartamene au pretentii sa.I despagubesc cu sume cuprinse intre 300 si 3000 euro. In contractele lor de proprietate scrie doar ca vor beneficia de centrala pe gaze.
Va rog sa ma ajutati cu metode de rezolvare a acestei spete. Multumesc
Am mai auzit de o asemenea speta, mai ales in cazul unor locuinte situate in locuri in care societatile furnizoare nu si-au dezvoltat reteaua de distributie.
Acum depinde cine este proprietarul conductei despre care vorbiti, eu intelegand ca de fapt ati indestulat pe investitorul initial. Trebuie vazut daca si ceilati vecini au contribuit la constructia respectiva. S-ar putea sa fie nevoi sa va adresati unui mediator. O despagubire de 3000 de euro pe care ati facuto deja, nu-i de ici-de-colo, dar intreb: ce mai transporta conducta aceea, lapte miere, vodca sau ce de este asa de scumpa aceasta lucrare?
Mai stiu ca ginerele meu a fost in situatia dvs., el fiind primul care a investit in reteaua de distributie (pana la casa sa) si mai stiu ca nu a mai recuperat nimic deoarece in urmatorii ani nu s-au mai construit case, a trecu o perioada de vreo 3-4 ani (nu stiu sigur perioada) si investitia a "trecut" la firma furnizoare, asa ca urmatorii proprietari s-au bransat chiar "moca".
Trebuie neaparat sa discutati si cu cei de firma, dar si cu un mediator.
Toate aceste se intampla deoarece autoritatile locale sunt depasite total si nu ar trebui sa se intample asa. Adica daca se da aprobarea de noi constructii sa se faca doar in conditiile in care toata ifrastructura sa fie terminata - drum, utilitati de toate felurile - altfel aceste noi constructii au sa arate ca cele din Bucuresti - Pipera, case frumose, drumuri de rahat, nu poti merge pe-acolo decat cu 4x4 si cu cisme de cauciu pana la genunchi.
Stimate domn, in acea suma de 3000 euro cu care eu am inteles sa.l despagubesc pe investitorul initial intra racordarea la gaze , trava de apa , canalizare si o teava goala prin care eu mi.am tras ca lul de curent . Distanta de la drumul principal pe drumul de servitute pana la poarta mea este de 100 metri iar o parte a fost betonata deja atunci. Daca eu vroiam sa.mi trag utilitatile singur aprox 5000 de lei ma costa numai sapatul santului si astupatul lui.
Casa este in bucuresti, sectorul 3 str drumul lunca merilor si intr.adevar nu exista infrastructura. Canalizarea si asfaltul nu exista. Cand ploaua sau este noroi umblu cu pungi in picioare sau cu cizme de cauciuc altfel nu se poate
Pai eu ce v-am spus? Nu tot asa? Daca in capitala se intampla astfel de lucruri, ce sa mai zic de provincie? La noi, Dumnezeu cu mila!
S-a dat drumul la tot felul de golanii. Are unul niste bani - nu ma intereseaza de unde-i are, treaba lui si a autoritatilor, cum gata s-a uns dezvoltator.
Cum-necum, cumpara niste teren si "face" nshpe case. Prosteste niste creduli si treaba lor cum au sa se descurce. Ba le mai pune si niste conditii, le face as. prop. cu fel de fel de fitze, portar, notar, bariere, inox-uri, luminite, firme de salubritate (ale lui, desigur), de nu mai stiu oamenii cum sa scape din capcana...
Acum, ce sa zic, mi-am spus parerea, nu tre sa o luati in tragic. mai asteptati poate primaria care a aprobat PUZ-ul o sa va aduca toate alea care va lipsesc - este de datoria lor. pana una alta, refuzati sa mai achitati ceva la impozite si taxe locale - dar totul sa fie explicit, ca sa stie motivul cauzei. Pai nu se poate ca eu sa merg cu ciorapi din plastic si sa va achit si taxele la primarie - am dreptate sau nu?
Mult succes!
sa stiti ca pe strada mea, tot in Bucuresti, am platit racordarea la retea catre vecini acum 15 ani; de atunci, inclusiv anul trecut!, cand cineva s-a racordat, am primit o suma si eu si toti ceilalti vecini; nu stiu cum vine cu proprietatea asupra conductei, se pare ca noi o platim si ea apartine de fapt gdf suez; de altfel si pt curent electric e la fel; imobilul nu era racordat si cum am inceput sa facem gard cei de la distributia energiei electrice au scos repede stalpul vechi de lemn de langa gard si ne-au cerut sa platim un stalp de beton pt bransament.
Racordare gaz
lukeh
Buna ziua,
Am o intrebare referitor la racordarea la gaz pentru case. Am gasit un topic dar este referitor la apartamente intr-un bloc.
Ma intereseaza in ce ... (vezi toată discuția)