avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala pentru consum cannabis.. impediment pt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala pentru consum cannabis.. impediment pt scoala de soferi?

Am luat o amenda penala pt consum de iarba.. o platesc.. voi avea probleme daca vreau sa ma inscriu la scoala de soferi? Daca da ce pot face? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lavinia-Ionela Costica , Consilier juridic 11:56, 18 Iunie 2009
liaflo a scris:

Am luat o amenda penala pt consum de iarba.. o platesc.. voi avea probleme daca vreau sa ma inscriu la scoala de soferi? Daca da ce pot face? Multumesc

Probabil,nu va veti putea inscrie la cursurile scolii de soferi,pana dupa reabilitare.Dac cele intamplate cu dvs.,constituie un obicei este mai bine sa renuntati la acest gand.Daca a fost un teribilism este o alta discutie,dar oricum renuntati la astfel de obiceiuri pentru a avea o viata linistita.
Da, cam asa sta treaba.
Va multumesc pt raspunsuri. Mi se pare oarecum ciudat, avand in vedere ca celor care au deja carnetul si sunt sanctionati pt obiceiuri personale de acest gen acesta nu li se suspenda.. Plus ca lui nea Gherorghe nu-i ridica nimeni carnetul daca bea la carciuma din colt sau la el in sufragerie, ci numai daca ajunge la volan intr-o stare ce-i poate pune in pericol pe ceilalti participanti la trafic..
Fiti convins ca daca vor fi descoperiti la volan si se va demonstra ca au consumat substante stupefiante vor suporta si acestia sanctiunea suspendarii sau chiar anularii permisului de conducere. Referitor la aspectul consumului de alcool , este firesc ca , atata vreme cat legislatia ne permite sa consumam alcool la carciuma sau la noi acasa si ne intrerzice sa il consumam atunci cand ne uracam la volan , ar trebui sa procedam ca atare, in caz contrar , nu are de ce sa ne surprinda faptul ca suntem sanctionati. Daca legea ne-ar interzice total consumul de aclool, asa cum este in cazul drogurilor, indiferent unde, acasa ori la volan a m fi in mod cert sanctionati si pentru consumul de acasa, si cu atat mai grav atunci cand ne urcam la volan in aceasta stare. unele dintre utilitatile unei incriminari , a unei sanctiuni prevazute in legea penala, este si preventia , iar sanctionarea acelora care au inalcat normele penale , are si rolul exemplificativ , adica , aceia care vor constata ca inr-adevar...legea-i lege si nu tocmeala, se vor gandi de 2 ori inainte a incerca sa pacaleasca sau sa ignore legea. Principalul motiv pentru care o fapta sau alta este incriminata , este datorita pericolului social pe care il prezinta. Fiindca prin faptul ca unii ignora dispozitiile unor norme , nu se pun in pericol doar pe ei insisi, ci , din pacate , ii pun si pe ceilalti.
Totusi, trebuie sa treaca 3 ani de cand am fumat, fara a pune in pericol pe nimeni, desigur, un joint, pana imi voi putea lua carnetul de condus? Sunt multi cei care se relaxeaza cu alcool acasa si totusi nu toti se urca beti morti la volan, sau? De ce ar indica consumul recreational de cannabis ca voi savarsi si o infractiune in trafic? Accept ca cetatean roman sa fiu sanctionat pentru consum, neavand de ales.. dar ce legatura are cu condusul? Nu cred ca sub influenta alcoolului ai fi mai putin periculos la volan, totusi se presupune ca nu o sa o faci chiar daca in week-end-uri alegi sa cazi sub masa. Si curiozitatea era: daca am deja carnetul si patesc ceva asemanator, primesc amenda pt consum dar nu imi este ridicat si permisul. Daca nu-l am, pot sa-mi iau gandul. Oarecum ilogic. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Permis de conducere din_abucon din_abucon sunt cetatean roman cu domiciliul in germania de cinci ani, acum doi ani am obtinut permis de conducere german dar care mi-a fost retras, sau anulat pentru ca ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerat un consumator de cannabis un pericol pentru siguranța rutieră? Dontjudge Dontjudge Sunt un consumator de cannabis, consum zi de zi, mi-e frica sa mă gândesc dar totuși o fac la ziua când mi se va cere o proba de saliva, sânge spre a fi ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis victor_visarion victor_visarion B .ziua,sint cetatean al R. Moldova , de curind am primit cetateniea Romana. Vreu sami schimb permisul de conducere. -ce acte imi trebuesc -unde trebue sa ... (vezi toată discuția)