avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Transcriere auto cam cat costa?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Transcriere auto cam cat costa?

Vreau sa-mi iau o masina second hand. Am gasit mai multe, care precizeaza ca taxa a fost platita si nerecuperata, are si dovada de la ANAF.
M-am dus la o firma care se ocupa de transcriere, iar acolo mi-au zis ca totusi, eu trebuie sa platesc taxa care depinde de CO2 a masinii, iar daca in talon nu este inscris nu stiu ce,nu mai amintesc, trebuie sa-l inscrie,si costa si aceea, sunt si masini pentru care trebuie platit 1000 E taxa la inscriere. Eu as vrea sa stiu daca asta e adevarat. Multumesc pentru lamurire. O zi buna pentru toti!
Laura
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:48, 26 Februarie 2015
Este adevarat, de la caz la caz, unele masini au taxa platita, altele nu. In cartea autovehicolului se trece (daca nu exista deja) emisia de gaze in functie de care se calculeaza si taxa.
Atunci sa inteleg astfel: chiar daca are taxa platita, trebuie s-o platesc si eu?
Nu, doar daca este neplatita (sau platita si recuperata) o platiti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire in caz de accident kodove kodove Buna ziua! Am achizitionat o masina second hand, cu taxa neplatita, deci nu o voi inscrie pe numele meu. Detin la autovehicul cartea masinii, talonul, act ... (vezi toată discuția)
Taxe vanzare-cumparare masina valentinainna valentinainna Buna! As vrea sa cumpar o masina romaneasca din 2004,euro3.E in stare buna,ruleaza,cu taxele platite la zi. V-as ruga sa imi spuneti ce taxe trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Aplicare taxa auto 2012 alfabetagama2 alfabetagama2 Buna seara, Va prezint un caz concret legat de noua lege in domeniul auto (taxa de poluare 2012) pentru o masina produsa in anul 2003, cu prima ... (vezi toată discuția)