Buna ziua am avut o condamnare la 8 luni de inchisoare cf. art. 81,82 cp si suspendat conditionat executarea pedepsei cu termenu de incercare de 2 ani si 8 luni pentru savarsirea faptei prev.de art 296^1 alin. lit.i legi speciale cu dipoziti penale, art. 296^1 pct. 2 lg 571/203 dispusa prin sp nr 113 din 10/02/2011, an dosar 2010 la judecatoria sectorului 6 def. prin neapelare la data de 25/02/2011. eu nu am facut nici macar o ora de detentie vreau sa stiu cand pot sa imi scot cazierul "curat" va multumesc.
Mergeti si solicitati certificatul de cazier sa vedeti daca mai apare mentiunea, daca apare, este necesar sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa se constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
Reabilitarea de drept este acea forma a reabilitarii care opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei, aceasta fiind considerata ca dobandita de condamnat in momentul cand s-au realizat conditiile de reabilitare.
In cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."
Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.
Dupa doi ani si sapte luni de la ramanerea definitiva a hotararii opereaza reabilitarea.
Daca aveti interes, aveti dreptul si de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii.
Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este una pentru acordarea reabilitarii, ci doar pentru constatarea reabilitarii de drept.
Multumesc pentru sfat. Eu acum fac 4 ani de atunci decand am fost condamnat iar cei 2 ani si 8 luni au trecut si peste 1 an si 4 luni aproape. cand am scos cazieru in luna 10/2014 inca mai scria pe cazier condamnarea mea.
va multumesc
Cazier - reabilitare
ady0
buna ziua.am o intrebare am avut 2 condamnari cu suspendare pt circulatie una in 2011 si una in 2012 as vrea sa stiu cand se sterge cazieru sau cum pot sa ... (vezi toată discuția)