avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Activitate videochat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Activitate videochat

Probabil ca acest topic nu este unul tocmai pe placul tuturor, insa pe mine nu ma deranjeaza din acest motiv, fiindu-mi adresate mai multe intrebari pe aceasta tema indraznesc sa expun aceasta situatie: un model videochat care executa o activitate pe platforma unui site inregistrat in strainatate si realizeaza venituri dar intr-un cont bancar (card payoneer) aflat in Statele Unite ale Americii se supune articolului "ART. 40 Sfera de cuprindere a impozitului
(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:
a) în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României;
?
Desi in articol nu se specifica concret daca veniturile realizate din afara Romaniei sunt impozabile si in cazul in care acestea sunt incasate pe un cont tot din afara tarii.Acest articol de lege se refera doar la veniturile din strainatate incasate pe teritoriul tarii sau incasate si pe teritoriul altei tari?


Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anisina , utilizator 16:17, 26 Februarie 2015
"veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României"
Nu are treaba cu incasarea, incasarea poate sa fie si in Elvetia, veniturile tot trebuie impozitate conform legii.
Va multumesc.Insa daca nu exista extras de cont la banca in care ii primesc si nu am un cont iban ci un nr de card, pot declara in declaratia 201 pe propria raspundere banii?fiind din 3 tari in acelasi cont, pt fiecare sursa se face cate o astfel de declaratie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model independent videochat - declarare venituri mihapop mihapop Buna ziua, as dori sa aflu de la Dvs. care este modalitatea de a declara veniturile obtinute ca model independent din videochat. Intentionez sa desfasor ... (vezi toată discuția)
Taxe pentru carti publicate pe amazon georgells georgells Buna seara.Sunt cetatean roman si vreau sa public o carte pe Amazon prin platforma acestora Kindle Direct Publishing. Numai ca, pentru publicarea acestei ... (vezi toată discuția)
Taxe/impozite pt model independent in videochat vodafone2014 vodafone2014 Buna ziua Acum 2 ani am lucrat in studio de videochat iar la sfarsitul anului mi s-a dat o adeverinta cu care am declarat veniturile la ANAF. De atunci ... (vezi toată discuția)