avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza pentru membru de familie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza pentru membru de familie

Buna ziua!

Pentru viza de scurta sedere C a unui cetatean filipinez casatorit cu cetatean roman, este nevoie de un extras bancar. Stie cineva cati bani sa fie in cont?
Cel mai recent răspuns: Costel feraru , utilizator 15:46, 10 Decembrie 2023
Viza de care are nevoie sotia dvs. este pentru reintregirea familiei si nu e nevoie de extras de cont ci doar de asigurare medicala:

Membrii de familie ai cetateanului roman vor depune urmatoarele documente pentru obtinerea vizei:
a. certificatul de casatorie eliberat de autoritatile romane sau transcris in conditiile legii, ori, dupa caz, dovada existentei legaturii de rudenie sau a calitatii de partener;
b. dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei;
c. certificatul de cazier judiciar sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de domiciliu sau de resedinta a strainului.

Ca sa nu plateasca prea multi bani pe asigurare poate solicita viza doar pentru 60 de zile - asta in cazul in care doreste sa ramana pe teritoriul Romaniei deci sa isi faca permis de sedere temporara.
Imediat dupa sosire ar trebui sa depuneti actele/documentele pentru permisul de sedere, aveti detalii aici:
[ link extern ]

Interventie moderator
Puneti toate intrebarile legate de acelasi subiect in acelasi topic, multumesc.
Dar daca vine cu viza de turist, cu invitatie notariala, poate ramane in Romania?
Poate ramane doar atat cat ii permite viza.
Daca vine cu invitatie notariala , imediat dupa ce ajunge incercati sa depuneti actele pentru permis de sedere tempotara( din cate stiu eu 1 an daca nu aveti copii, 5 ani daca aveti copii). Raspunsul il primiti cam in 1-2 luni. Dar chiar daca ii expita perioada din invitatia notariala nu-i problema ca poate sa stea pe teritoriul tarii atat cat asteapta raspuns.
Ce sens are sa ii faceti invitatie pentru viza de turist :-/

Alte discuții în legătură

Casatorie romanca - indian edit_estera edit_estera Buna ziua. Pt o casatorie cu un cetatean indian: ne putem casatori inca din prima sa vizita in Romania? Sau trebuie sa vina de mai multe ori? E nevoie de o ... (vezi toată discuția)
Ce viza pot obtine mai usor pentru a imi aduce sotia de origine filipine in romania? Adrian0316 Adrian0316 Buna ziua Sunt cetatean roman casatorit cu o cetateana filipineza din 2013, in Filipine, pana in momentul de fata ea nu a fost in Romania si acum dorim sa ne ... (vezi toată discuția)
Viza pentru reintregirea familiei imojangam imojangam Asi vrea cateva informatii despre Viza pentru reîntregirea familiei. Eu am dubla cetatenie, romana si maghiara, nascuta in Reghin, jud Mures si domiciliat in ... (vezi toată discuția)