avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza pentru reintregirea familiei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza pentru reintregirea familiei

Asi vrea cateva informatii despre Viza pentru reîntregirea familiei.
Eu am dubla cetatenie, romana si maghiara, nascuta in Reghin, jud Mures si domiciliat in Oradea, jud Bihor..
M-am casatorit cu un indian in Budapesta in 2013 januarie, apoi am venit in Romania am stat o luna si am venit in India acum un an si jumatate cu pasaportul meu Maghiar. Acum vrem sa ne mutam acasa in Romania. Nu-i o problema daca nu am pasaport Roman?
Ce documente ii trebuie lui pentru viza pentru reîntregirea familiei, cat costa si in cat timp o sa-l primeasca.
Astept raspunsul dumneavoastra cu detalii.
Multumesc anticipat.

M-am casatorit cu un indian in Budapesta

In fata autoritatilor maghiare sau la consulatul Romaniei? Ca sa obtina viza trebuie sa aveti certificat de casatorie romanesc.
Ne-am casatorit in fata autoritatilor maghiare apoi am mers in Romania si avem certificat de casatorie romanesc.
Atunci poate face cerere pentru viza de lunga sedere (90 de zile) pentru reintregirea familiei la unul din consulatele Romaniei din India. Are nevoie de:
- pasaport valabil inca minim 6 luni
- certificatul de casatorie romanesc
- asigurare pentru toata perioada vizei
- cazier judiciar de la autoritatile indiene (sau cum s-o fi numind la ei dovada faptului ca nu are probleme cu legea).

Este gratuita si dureaza cam o luna pana o primeste pentru ca trebuie avizata de Inspectoratul Roman pentru Imigrari.
Dupa ce vine poate cere permis de sedere insa dumneavostra trebuie sa dvediti ca il puteti intretine si ca aveti unde locui. De asemenea veti fi verificati de lucratorii de la Imigrari daca nu ati incheiat o cataorie de convenienta (interviu, vizita la domiciliu) insa fiind de atata timp impreuna nu cred ca veti avea probleme.
Multumesc pentru raspuns, dar mai am cateva intrebari.
Lui ii trebuie ticket dus-intors si are nevoie de Asigurare de sănătate sau asigurare de călătorie timp de 3 luni? In acest 3 luni el poate primi permisul de sedere sau trebuie prelungit? Dupa ce va primi permisul de sedere putem sa mergem in Londra? Si el poate gasi loc de munca in Londra?
Nu e obligatoriu biletul dus-intors, fiind viza pentru reintregirea familiei e normal ca biletul sa fie cu o singura calatorie.

Asigurarea trebuie sa fie in primul rand de sanatate.

Vizele nu se prelungesc, trebuie sa depuneti acte si documente pentru permis de sedere. Aveti aici lista:
[ link extern ]

Dupa ce obtine permisul puteti calatori in Anglia impreuna dar poate lucra numai daca si dumneavoastra aveti un loc de munca acolo.
Citit detalii aici:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)