avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza pentru reintregirea familiei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza pentru reintregirea familiei

Asi vrea cateva informatii despre Viza pentru reîntregirea familiei.
Eu am dubla cetatenie, romana si maghiara, nascuta in Reghin, jud Mures si domiciliat in Oradea, jud Bihor..
M-am casatorit cu un indian in Budapesta in 2013 januarie, apoi am venit in Romania am stat o luna si am venit in India acum un an si jumatate cu pasaportul meu Maghiar. Acum vrem sa ne mutam acasa in Romania. Nu-i o problema daca nu am pasaport Roman?
Ce documente ii trebuie lui pentru viza pentru reîntregirea familiei, cat costa si in cat timp o sa-l primeasca.
Astept raspunsul dumneavoastra cu detalii.
Multumesc anticipat.
Solicitantul trebuie sa aiba mijloace de intretinere, pe langa cele necesare pentru propria intretinere potrivit legii, in cuantum corespunzator salariului minim net pe economie pentru fiecare membru de familie.

In acest sens, poate face dovada cu un extras de cont sau cu adeverinta de salariu.
La toate vizele e nevoie de extras de cont, mai putin la aceea pentru reintregirea familiei. Logica este ca in familie sotii isi acorda suport material unul altuia.
Veti avea nevoie de extras de cont pentru permisul de sedere.
Mergetila Ambasada Romaniei de la New Delhi si faceti o invitatie notarila pentru sot, apoi atasati dovada spatiului de locuit pe teritoriul Romaniei, Cartea dvs. de Identitate, asigurare medicala de calatorie valabila pe teritoriul Romaniei , 2 foto si certificatul de casatorie (preferabil romanesc, daca nu il aveti romanesc puteti prezenta unul strain tradus si legalizat in limba romana). Foarte mare atentie la certificatul de casatorie ( cetatenie, parinti si statul emitent al acestuia). Viza pentru Romania este Gratis pentru sot. trebuie sa dovediti ca aveti cetatenia romana (CI, certificat de nastere) si ca este sotul dvs.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
Viorel Iordache, Alte profesii
Membrii de familie ai cetatenilor romani NU au nevoie sa faca dovada mijloacelor de intretinere, deci NU. Pentru obtinerea vizei mai are nevoie si de cazier judiciar din tara de origine sau de resedinta.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2020
Viorel Iordache, Alte profesii
Nu are nevoie nici pentru obtinerea permisului de sedere. Membrii de familie ai cetatenilor romani NU au nevoie sa faca dovada mijloacelor de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)