Buna ziua.
Sunt membru al CLALFF de aproximativ 3 ani, nu am primit sporul de dificultate in cuantum de pana la 50% din salariul de incadrare potrivit art. II din Legea nr.263/2006, intrucat nu au fost prinse fonduri in bugetul local, desi am solicitat in scris acest lucru in fiecare an. Anul acesta, toti membrii acestei comisii, am participat la sedinta Consiliului Local pentru aprobarea bugetului pentru anul 2015 unde am obtinut sumele necesare pentru acest spor , (pentru anul 2015), apoi primarul a emis dispozitia prin care ne acorda acest drept, tuturor membrilor acestei comisii. Problema este ca, unii dintre colegi (care nu fac parte din acesta comisie) X-(deja, au sesizat Curtea de Conturi cu privire la acest aspect, asigurându-ne totodata ca vom da banii înapoi. Pana la urma este legal acest spor sau nu? mai ales ca Legea 263/2006 nu este abrogata, deci, se aplica. Vom da sau nu, banii inapoi? Multumesc frumos.
N-o fi abrogata legea 273/2006, dar sporul de 50% pentru membrii comisiei locale de fond funciar nu se mai acorda de vreo 7 ani.
Redau din legea 273/2006: Art. II.
(1) Salariaţii instituţiilor publice implicaţi în mod direct în aplicarea legilor fondului funciar, membrii în comisiile constituite în baza art. 12 din Legea nr. 18/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de un spor lunar de dificultate de până la 50% din salariul de încadrare, pe o perioadă de un an calculată de la data intrării în vigoare a prezentei legi. Stabilirea salariaţilor care beneficiază de acest drept şi a cuantumului sporului ce se acordă se face anual de către conducătorul instituţiei implicate în aplicarea dispoziţiilor legale privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra proprietăţii funciare, în limita fondurilor alocate pentru plata salariilor.
Ori, legea a intrat in vigoare in data de 06.07.2006, asa ca sporul a putut fi acordat doar pana la data de 06.07.2007.!!!
Daca va prinde Curtea de Conturi, n-as vrea sa fiu in pielea dvs.