avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conturi nefolosite la banca,cheltuieli cu ele
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conturi nefolosite la banca,cheltuieli cu ele

Buna ziua!
Acum ceva timp,prin 2008,tatal meu a deschis 2 conturi la BRD pentru mine si fratele meu ,pentru a primi acolo alocatia. Din spusele lui,a facut doar cererea de deschidere a conturilor,dupa care a fost sunat/chemat la banca si i s-a spus ca mai trebuie sa aduca niste acte la dosar,moment in care tata le-a zis ca renunta la tot pentru ca nu doreste sa isi piarda timpul cu stransul actelor etc.
Intre timp eu mi-am deschis un cont de student in 25/12/2013,pentru care nu trebuia sa platesc niciun comision pe o perioada de 1 an...insa cand am deschis contul nimeni nu mi-a zis nimic de existenta celuilalt cont...
Azi am fost la banca si am aflat ca am de platit comisioane de pe contul de student din luna octombrie 2014 ,desi teoretic pana in decembrie beneficiam de gratuitate,iar de pe contul de alocatie,am de platit comisioane care s-au strans din februarie 2008 si pana acum,in valoare de 70 lei + inchiderea contului respectiv 30 lei....Fratele meu are de platit 50 de lei (desi tata ne-a facut conturile in acelasi timp) +30 lei taxa de inchidere a contului.
Cand i-am cerut detalii doamna de la banca habar nu avea ce sa imi spuna....ca sa nu mai zic ca a scos o situatie a contului meu din 2008,cu comisioanele si a refuzat sa imi dea chiar si o copie.Mi-a spus ca sunt confidentiale...dar nu pot intelege confidentiale fata de titularul contului????
In mod normal,daca un cont nu este folosit o perioada mai lunga de timp,nu ar trebui sa devina inactiv sau macar sa te instiinteze despre situatia contului?

Alte discuții în legătură

Inchidere card (si cont) brd student ContSters87133 ContSters87133 Pe 25.07.2016 am inchis cardul de student la o sucursala BRD(cea care imi emisese cardul, o denumesc eu Sucursala 1) si mi-au spus sa revin(la orice ... (vezi toată discuția)
Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)
Alocatie in cont bancar Bianca_123 Bianca_123 Cand eram in clasa a 10-a ,scoala a hotarat sa trimita bursele in conturi bancare deschise la o anumita banca.Am mers cu unul din parinti sa imi deschida un ... (vezi toată discuția)