avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complice furt magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complice furt magazin

Salut!
Va rog, ajutati-ma cu un raspuns in legatura cu problema pe care am intampinat-o! Am cunoscut o fata pe net, am fost cu ea Vineri seara intr-un magazin de haine, i-am deschis alarmele de la haine, si bineinteles ca a prins-o cu hainele la ea. Staff-ul a apelat la politie, am fost la sectie si am dat amandoi declaratie. Cei de la politie ne-au spus ca nu vom pati nimic, fiind la prima abatere. Insa, ne-au mai chemat din nou la sectie, Luni dimineata. Ce riscuri imi asum in conditia in care magazinul nu se constituie parte civila in proces, iar bunurile sunt recuperate de catre magazin? Tin sa precizez faptul ca eu nu am avut niciun produs in posesia mea al magazinului, ci doar tipa. Multumesc!
Eu spun ca veti raspunde penal, nu va bazati pe ce v-a spus politistul, pentru a scapa de raspundere penala, ar trebui sa va impacati cu persoana vatamata.
ART. 229*) c.p.
Furtul calificat
(1) Furtul săvârşit în următoarele împrejurări:
a) într-un mijloc de transport în comun;
b) în timpul nopţii;
c) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
d) prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase;
e) prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere,
se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

..................................
Hainele au fost inapoiate fara a fi deteriorate si puse din nou la vanzare. Banuiesc ca staff-ul magazinului, dupa cum a si spus, nu va face nicio plangere. Ar fi cazul sa apelez la un avocat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
Cristian155, utilizator
Politia se sesizeaza din oficiu la furt, nu trebuie neaparat depusa plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. aseara in jurulm orei 18.00 am sustras dintr-un magazin ... eucalipt eucalipt buna ziua. aseara in jurulm orei 18.00 am sustras dintr-un magazin 2 perechi lenjerie intima din prostie, la iesire m.a oprit securitatea am returnat produsele ... (vezi toată discuția)
Art 228 alin 1 .........cu art 35 alin 1 cod penal Cătălin Dorel Ionel Cătălin Dorel Ionel Am fost prins împreună cu un amic ..in Carrefour odata prejudiciul din seara respectiva a fost recuperat însă noi am furat de 5 ori ...furt in forma ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Horatiu1980 Horatiu1980 Am fost șef de tura la un lanț mare de magazine din CJ. În acest timp am sustras din seif suma de 10.000 de lei pe care nu i-am returnat ulterior. Am fost ... (vezi toată discuția)