Buna ziua. Am o mica intrebare.
Aseara, au venit niste colegii (4 la numar) de la facultate la mine la cateva pahare de vin, de precizat ca toti suntem studenti ai facultati de drept. Dupa vreo cateva pahare dupa cum spuneam, inevitabil am ascultat si muzica, dar nu la un nivel exagerat de ridicat, dar totusi, nu neg ca nu exista posibilitatea sa fi deranjat, in fapt, a si venit politia. La un moment dat ne-am trezit cu curentul luat de catre politisti din panoul electric de pe scara, datorita faptului, spun ei, nu auzeam bataile lor in usa, citez "stam aici de 20 de minute". (Practica legala?) S-au legitimat, mi-au spus ca au venit ca urmare a unei sesizarii asupra tulburarii linistei publice, m-am legitimat, dupa care mi-au luat buletinul, si mi-au spus ca daca-l vreau inapoi, sa cobor jos la masina. Distinsii domni, scriau procesul verbal, pe care mai apoi mi l-au dat sa-l semnez, iar eu am refuzat. In timp ce imi scriau procesul verbal, au ajuns sa recunoasca ca nu au stat de 20 de minute la usa. Sanctiunea care mi-a fost aplicata a fost amenda contraventionala de 1000 de lei (cam mult zic eu). Astfel, dupa ce am citit si recitit OG 2/2001 si legea nr. 61/1991, vin cu niste intrebari.
1. Cuantumul amenzii este stabilit prin lege ca fiind intre 200 si 1000 de lei, de ce am primit maximul? Legea prevede clar ca amenda trebuie sa fie proportionala cu gradul de pericol social al faptei savarsite. (5 studenti ai facultatii de drept care asculta muzica si vorbesc pe marginea filmului De ce eu? par a fi un asa mare pericol social?)
2. E prima intamplare de genul, astfel nu exista nicio alta sesizare a IPJ, de ce s-au alarmat asa tare domnii?
3. Planuiesc sa contest procesul verbal in instanta, pe motiv de abuz al organelor de politie care au constatat fapta, am tras cu ochiul peste procedura si am vazut cam ce se putea vedea. As putea cere instantei nulitatea procesului verbal, sau doar diminuarea cuantumului amenzii?
4. O parere asupra cazului in general, daca e cineva pe aici dispus sa scrie atat, si care mi-ar fi sansele de reusita in instanta, poate, poate, mai stiti cazuri asemanatoare.
Multumesc frumos, o zi buna in continuare.
Cel mai recent răspuns:
Patrick_ , utilizator
07:04, 3 Martie 2015