Buna ziua,
Am primit o amenda pentru tulburarea linistii publice pentru ca am fost la un amic acasa care a dat muzica tare. Adevarul e ca nici nu voiam sa fiu acolo si nici nu am participat in vreun fel, doar ca eram prezent pentru ca bausem si deja nu mai puteam pleca cu masina, dar nu e relevant.
A venit un echipaj de politie care ne-a legitimat si ne-a trimis ulterior amenzi de 1500 de lei acasa (si mie mi se pare exagerat sa ni se dea o amenda atat de mare pentru ca am ascultat muzica) pe baza legii 61/1991.
Eu doresc sa contest amenda pentru ca la "Articol Prevedere" agentul a completat "art.2 pct. 26" iar la "Articol Sanctionare" a completat "art. 3, al.1, lit.b" iar la amenda 1500 lei. Problema e ca la art. 3, al.1, lit. b scrie in felul urmator: "cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei, cele prevazute la pct. 1), 12), 16), 24), 25) si 28)" deci nu se potriveste nici cu articolul prevederii pentru care sunt sanctionat (art. 26) si nici cu amenda pe care mi-a dat-o (1500 de lei).
Agentul trebuia sa completeze cu "lit. c" in loc de "lit. b" ca sa fie totul in regula.
Intrebarea mea este: aceasta greseala, duce la nulitatea procesului verbal?
P.S.: Imi cer scuze anticipat daca nu e potrivit forum-ul unde am postat intrebarea, dar l-am considerat cel mai potrivit.