avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nenumărate observații și plângere penală făcute ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nenumărate observații și plângere penală făcute de un vecin din cauza volumului muzicii care nu se aude de la locatarii reclamați. Cum se pot apăra aceștia în fața organului de cercetare penală?

Buna ziua.
3 fete într-un apartament, studente, linistite. Doua lucrează iar una mai mereu plecată. Vecinul de deasupra suna la interfon de nenumărate ori fiindcă ele fac gălăgie (ceea ce nu este adevărat). Au sunat si la poliție , iar mai nou au depus o plângere in scris, in urma căruia trebuie sa se prezinte toate cele 3 fete la secția de poliție. Domnul polițist care ne-a înștiințat despre problema susține ca vecinii au si martori.
Eu sunt Norbert, prietenul uneia dintre fete si intr-o seara se auzea muzica in jumătate de bloc. La ora 00:15 suna interfonul, răspund, iar vecinii de deasupra urlând la mine îmi spuneau sa oprim muzica. Le-am explicat foarte frumos ca muzica nu se aude de la noi (după care mi-a zis ceva de mama si a închis). După asta, la aproximativ o luna s-a depus plângerea in scris. Muzica se aude des, iar ei in continuare susțin ca se aude de la cele 3 fete.
Ultima parte ciudata este ca, la una dintre reclamațiile telefonice, un echipaj de poliția a fost trimis la fata locului, iar fetele cică nu au deschis ușa (ceea ce iar nu este adevărat).
Ps: fetele sunt chiriașe
Întrebările:
Ce fac ele mai exact la poliție?
Cum putem dovedi ca nu sunt ele cele gălăgioase?
Unde se poate ajunge din cauza acestei plângeri in scris?
Eu pot sa devin martor dacă între proprietarul apartamentului si mine nu exista nimic? (Adică, fetele sunt chiriașe, eu nu sunt).

Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:22, 17 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fetele vor fi chemate la politie sa dea o declaratie. Pentru a fi sanctionate trebuie sa existe dovezi. Este extrem de dificil sa se dovedeasca ca zgomotl a provenit din apartamentul X.
In cazul aplicarii unei sanctiuni aceasta poate fi contestata in termen de 15 zile la judecatorie.
Puteti fi martor in cazul in care se ajunge in instanta. De asemenea puteti fi indicat martor de catre fete in cadrul declaratiilor pe care le vor da politiei.
Pentru interventia echipajului de politie trebuie sa existe un raport intocmit de echipaj.
Proprietarul a fost sesizat in scris de catre asociatie cu privire la situatia din apart lui?
@cyan
Proprietarul a fost sesizat intr-un email de către un “Agent Șef Adjunct de Poliție” cu cele întâmplate in apartament. A fost sesizată si agenția prin care s-a luat in chirie apartamentul. (Doamna Agent imobiliar merge cu fetele la secție in aceasta sâmbătă).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrucat sunt studente si tinere politistii vor pune presiune pe ele sa recunoasca, acum depinde si de personalitatea fiecareia, cum se descurca in situatii limita si de stres cu autoritatile.
Ar fi recomandat sa mearga insotite de un avocat, daca isi permit,
Agentul imobiliar ce rol are, de badigard?
Domnul polițist care ne-a înștiințat despre problema susține ca vecinii au si martori.

Daca au martori atunci sa ii solicite sa le prezinte declaratiile scrise ale martorilor, sunt doar povesti pentru adormit studente.
Politia nu poate aplica amenzi "la gramada", trebuie sa le faca proces verbal de contraventie individual, ele le pot atrage atentia politistilor inainte de a le fi intocmite pv-urile ca vor contesta toate trei sanctiunile in cadrul aceluiasi proces pe motiv ca politistii nu pot demonstra care dintre ele a produs presupusele zgomote iar marturiile vecinilor sunt egale cu zero barat.
Astfel ar putea scapa cu un avertisment verbal, sa nu se mai complice nici politia cu instanta de judecata.
Trebuie avut in vedere ca amenda este intre 500-1500 lei si nu se poate plati jumatate din minim in 48 de ore.

Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
Art. 2
Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
26. tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
Art. 3
(1) Contraventiile prevazute la art. 2 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
c) cu amenda de la 500 lei la 1. 500 lei, cele prevazute la pct. 2) , pct. 5) -7) , pct. 8) -10) , pct. 13) , 15) , 19) , 20) , 26) , 27) , 29) si pct. 32) ;
Art. 6
Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiilor prin care s-a aplicat sanctiunea amenzii se poate face plangere in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.
Art. 7
(1) Plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei se solutioneaza de judecatorie.
(2) Hotararea judecatoreasca prin care judecatoria solutioneaza plangerea este definitiva si irevocabila.
Art. 9
Dispozitiile prezentei legi se intregesc cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia dispozitiilor privind plata a jumatate din minimul amenzii.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.

O singura întrebare as mai avea, te rog.
Are rost sa strângă fetele semnăturile vecinilor cum ca nu deranjează? ( ele stau la etajul 1, reclamantul la etajul 2, iar ele vor sa strângă semnăturile vecinilor de la etajul 1).
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu?
Ar fi un punct in favoarea lor!
Daca sunt proprietari si la parter si se inteleg bine cu ei ar avea 2 puncte! :)

Ar fi ok sa pregateasca un fel de "recomandare" individuala pentru fiecare proprietar, sa nu faca un tabel nominal in care sa ii treaca pe proprietari iar ei doar sa semneze, pot fi unii care sa nu fie de acord si sa se declare deranjati de zgomote.

Nu are importanta cati vecini dau "recomandarea", daca aveti cel putin o "recomandare" din partea unui vecin apropiat de apartament care nu se declara deranjat este ok.

Sunt sceptic ca politia ar avea ceva declaratii din partea altor vecini, lumea evita de obicei sa intre in "razboiul" altora!

"Subsemnatul ..... proprietar al apart. ... din bl ... sc ... str ..... loc..... , prin prezenta confirm ca nu am sesizat pana in prezent ca din apart. nr. ..... zgomote, larma sau sunete produse de obiecte, aparate ori instrumente muzicale care sa imi afecteze confortul personal si al familiei.
Prezenta declaratie o dau la solicitarea dnelor X Y Z care locuiesc in apart. .......

Numele si prenumele Data

Semnatura"


Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice Anouk Anouk Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din cartierul Berceni. De la inceputul lunii decembrie 2007, sunt deranjata in fiecare noapte (23:00 - 04:00) de vecinii ... (vezi toată discuția)
Pile la politie Costica33 Costica33 De fiecare data cind sun la politie pentru deranjarea linistii publice, inainte sa vina echipajul, muzica la maximum se inchide de catre vecinul meu care face ... (vezi toată discuția)
Vecin care suna poliția pentru tulburare Stefan1001 Stefan1001 Buna ziua! De 2 ani trăiesc o experiența care aseară a pus capac. Sunt student, m am mutat in apartamentul părinților mei. In prima zi in care am ... (vezi toată discuția)