acum aprox o luna de zile, am avut o problema cu producatorii agricoli din zona.
Mai exact, datorita ingrasamintelor utilizate la fertilizarea terenurilor invecinate cartierului in care locuim, aerul a fost foarte greu respirabil (datorita mirosului extrem de neplacut - s-au folosit niste produse obtinute din oase de animale moarte - PROTAN Codlea). Ne-a fost extrem de greu sa aerisim apartamentele iar de uscat rufe pe balcon nici nu a putut fi vorba. Totul a durat aproximativ 3 saptamani!!! X-(
Am facut o sesizare la Garda de Mediu iar aceasta a trimis sesizarea spre rezolvare la primaria orasului in care locuiesc (Rasnov, jud Brasov).
De la primarie, am aflat ca nu exista nicio modalitate legala de a impiedica acesti producatori sa utilizeze ingrasamintele respective.
Ca atare... ne asteptam ca si la anul - sau poate chiar la toamna - sa patim la fel.
Intrebarea este: chiar NU SE POATE FACE NIMIC din pdv legal???
Sesizati mai multe institutii si autoritati. Cineva poate-i va opri. Aveti Prefectura, Consiliul Judetean, cabinete parlamentare, Ministerul agriculturii....