avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10

Am urmatoarea situatie:
Am depus in termen notificare pentru un imobil. Ulterior un potential mostenitor care nu a depus notificare prin executor, a actionat in judecata Primaria in scopul recuperarii in natura a imobilului respectiv.
In acest moment imobilul se afla in patrimoniul Primariei care sustine ca pina cind nu se va finaliza procesul nu-mi poate retroceda mie imobilul.
Intrebari:
Cine are prioritate?
Cum pot dovedi ca eu sunt singurul mostenitor iar cealalta persoana nu are acest drept?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 22:07, 26 Septembrie 2007
Nu se pune problema de prioritate , oricare dintre mostenitori poate solicita retrocedarea imobilului . Dovada calitatii de unic mostenitor o veti face in cadrul procesului . Cel mai bine , in situatia dumneavoastra , se impune sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele .
Cum pot eu sa devin parte intr-un proces care este deja pe rol?
Pe de alta parte inseamna ca oricine vrea sa intirzie retrocedarea imobilului poate sa o faca chiar daca nu este mostenitor.
Cred ca ar fi corect sa se aplice legea 10, sa fiu pus in posesie, iar daca cumva cealalta persoana cistiga, sa fie pusa in drepturi pe cale judecatoreasca.
Daca eu eram pus in posesie inainte de data inceperii procesului ar fi fost aceeasi situatie.
Apropos, unde se depune notificare ? La prefectura?
Persoana indreptatita trebuie sa notifice persoana juridica detinatoare a imobilului.
In cazul in care persoana indreptatita nu cunoaste detinatorul bunului imobil solicitat, notificarea se va trimite primariei in a carei raza se afla imobilul, respectiv Primariei Municipiului Bucuresti.
Desi modificata Legea nr. 10/2001, modificarile nu comporta si asupra termenului de depunere a notificarilor, in consecinta, daca nu ati facut acest lucru in perioada 14.02.2001-14.02.2002, nu o mai puteti face acum.
Eu zic sa-ti cauti intai un avocat. Eu am gasit destule cabinete si pe net. Uite o adresa: www.e-law.ro .

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate-obtinere ion29m ion29m Buna ziua,doresc sa aflu daca exista vreo firma care se ocupa cu retrocedarea de terenuri intravilane in Bucuresti.Parintii au detinut in sectorul 6 un teren ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren Sofoclis Sofoclis In baza legii 58/74 mi`a fost luata suprafata de 91 mp, din total 136 mp. In anul 1986, in urma demolarii abuzive, aceasta suprafata de 91 mp, nu mi`a fost ... (vezi toată discuția)
Retrocedare ContSters125561 ContSters125561 cum pot sa-mi recuperez un teren care mi'a fost luat in 1987?toti avocatii la care am apelat imi spun ca este pierdut daca nu am actionat pana acum.In 1990 am ... (vezi toată discuția)