avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit casa achizitionata prin programul Prima Casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit casa achizitionata prin programul Prima Casa

Buna ziua,

Am achizitionat o casa prin programul Prima Casa in ianuarie 2015 si voiam sa stiu daca sunt scutita de plata impozitelor. Mentionez ca aceasta casa este constructie noua. Am citit pe diverse forumuri ca daca cumperi locuinta prin Prima casa esti scutit de impozit. M-am uitat in Codul fiscal dar nu am gasit nimic referitor la aceasta. Exista aceasta prevedere undeva? Poate in Legea locuintei 114/1996?

Multumesc,
Oana
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
oana12345, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:03, 16 Martie 2015
Ma poate ajuta cineva cu informatile de mai sus?Multumesc!
Nu sunteti scutita la plata impozitului pe cladire pentru ca desi este o constructie noua ea nu este realizata in conditiile Legii locuintei:
[ link extern ]
si normele de aplicare ale legii:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit b.mariana b.mariana in baza carei legi esti scutit de plata impozitului local pe o perioada de 10 ani,in cazul unei constructii noi? (am citit ca ar exista o astfel de lege);daca ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programul prima casa roxanaraveca roxanaraveca Va rog sa-mi spuneti, daca un contribuabil a detinut o garsoniera, cu o suprafata de aproximativ 34 mp, pe care a vandut-o, dupa care a achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Scutirea impozitului pe cladiri ! desprelegi desprelegi Comform legi proprietati si a codului fiscal in vigoare exista o baza legala de scutire a impozitului pe cladire in cazul in care o constructia este noua ... (vezi toată discuția)