am depus o plangere penala la parchet impotriva unei persoane care a folosit intr-un proces civil mai multe acte false.intrebarea mea este persoana impotriva careia am facut plangerea va trebui sa fie audiata personal sau va putea fi audiat altcineva pe care ea il imputerniceste ma refer la altcineva din familie stiu ca va putea fi asistata de un avocat
Daca plangerea ati formulat-o impotriva acelei persoane, persoana in cauza va fi audiata in calitatea ei de faptuitoare, Nu poate fi imputernicit sau mandatat altcineva sa raspunda in numele ei.
multumesc pentru raspuns daca nu se prezinta la audieri ce se poate intampla? eu acum voi fi chemata pentru a da o noua declaratie si a-mi sustine plangerea facuta/la plangerea depusa am si dovezi depuse. am depus plangerea acum 5 zile persoana impotriva careia am facut plangerea in cat timp va fi instiintata
Se va prezenta pana la urma sau va fi citata cu "mandat de aducere". Prin urmare va fi obligata sa se prezinte in fata inspectorului de politie sau procurorului, dupa caz. Poate sa-si angajeze avocat, care s-o insoteasca, dar nu poate sa nu se prezinte pentru a da declaratie in fata organelor de ancheta.
Procedura dosar penal
Nina1
Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)