avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Faptuitorul este audiat personal sau se poate si prin ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Faptuitorul este audiat personal sau se poate si prin mandatar?

am depus o plangere penala la parchet impotriva unei persoane care a folosit intr-un proces civil mai multe acte false.intrebarea mea este persoana impotriva careia am facut plangerea va trebui sa fie audiata personal sau va putea fi audiat altcineva pe care ea il imputerniceste ma refer la altcineva din familie stiu ca va putea fi asistata de un avocat
Cel mai recent răspuns: Daniela Sogor , Consultant asigurari 22:41, 11 Martie 2015
Daca plangerea ati formulat-o impotriva acelei persoane, persoana in cauza va fi audiata in calitatea ei de faptuitoare, Nu poate fi imputernicit sau mandatat altcineva sa raspunda in numele ei.
multumesc pentru raspuns daca nu se prezinta la audieri ce se poate intampla? eu acum voi fi chemata pentru a da o noua declaratie si a-mi sustine plangerea facuta/la plangerea depusa am si dovezi depuse. am depus plangerea acum 5 zile persoana impotriva careia am facut plangerea in cat timp va fi instiintata
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
adriana dj, utilizator
Se va prezenta pana la urma sau va fi citata cu "mandat de aducere". Prin urmare va fi obligata sa se prezinte in fata inspectorului de politie sau procurorului, dupa caz. Poate sa-si angajeze avocat, care s-o insoteasca, dar nu poate sa nu se prezinte pentru a da declaratie in fata organelor de ancheta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare cercetare penala scarlet scarlet Am depus o plangere penala de la inceputul lunii octombrie 2009. Pana in prezent, ofiterul care se ocupa cu cercetarea penala nu m-a audiat decat pe mine, in ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a da declaratie la politie honeybee honeybee Am fost citata intr-un un dosar penal si refuz sa ma prezint sa dau declaratie la politie. Care ar putea fi urmarile? (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)