Buna ziua,
Doresc sa stiu daca o expertiza tehnica poate fi realizata numai pe baza inscrisurilor?
In cazul in care expertiza se face si prin demontarea subansamblelor pentru evidentiarea viciilor ascunse doresc sa stiu daca pot fi luate in considerare la intocmirea raportului de expertiza si inscrisuri ce nu s-au depus la dosarul din instanta?
Va multumesc pentru colaborare
Expertul tehnic judiciar trebuie sa raspunda la obiectivele fixate de catre instanta de judecata.
In functie de acestea, expertul utilizeaza documentele existente la dosar (PV de cercetare al politiei, planse foto), solicita alte documente de completare sa i se puna la dispozitie, solicita, dupa caz, verificarea tehnica a autovehicului intr-un service autorizat (aprobat de catre instanta de judecata).
La data expertizei puteti prezenta expertului si alte documente pe care el detineti, daca nu au fost depuse in prealabil la dosarul cauzei. Aceste documente suplimentare, prezentate expertului trebuie nominalizate in documentul incheiat la data expertizei si semnat de cei prezenti la expertiza.
In lipsa altor probe expertiza se poate efectua numai pe baza inscrisurilor.
In privinta verificarii existentei unor vicii ascunse demontarea pieselor trebuie facuta intr-un service autorizat. Contravaloarea operatiilor de demontare, verificare, remontare va fi suportata de partea care a solicitat efectuarea expertizei.
ing. Ioan Ciobanu
Expertiza
consuello
Buna ziua,
va rog, daca se poate, sa imi confirmati/infirmati urmatoarea idee :
- expertul desemnat de instanta trebuie sa se raporteze strict la ... (vezi toată discuția)