avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren agricol

Buna ziua ...am aflat de curand cum ca strabunicul precum si socrul lui ar fi detinut mai mult teren agricol decat cel care se afla in evidentele agricole ale primariei la colectivizare...am trimis de curand o cerere la arhivele nationale pentru a vedea situatia din 1948 cu terenurile care le detinea strabunicul meu ....problema este ca cei de la primarie au zis ca nu au un temei legal ptr a ma improprietari in caz ca ar fi nevoie si ca nu ar trebui sa mai caut terenuri nicaieri ca oricum nu imi poate da nimic....mentionez ca de 25 de ani nu avem titlu ptr 4,5 hectare de teren pe motiv ca 2 hectare apartin momentan AIF...si nu ne poate face titlu decat sa ne dea in alta parte sau sa renuntam la cel de la AIF lucru care nu am facut deoarece era chiar in marginea satului....eu am acte vechi care dovedesc multe din terenurile ptr care inca nu am titlu...mentionez ca chiar momentan fara o dovada de la arhivele nationale am mai mult teren pe acte deca cel inregistrat la colectivizare intrebarea este..se poate rezolva ceva din ceea ce am mentionat eu aici...

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale viobarbu viobarbu Buna ziua! In anul 1940 strabunicul meu si fratele dumnealui au fost improprietariti de catre stat cu teren agricol, fiind orfani. Acest teren era intr-un ... (vezi toată discuția)
Disparitia-furtul registre agricole din primarie-disparitie pagini din registrul decese cornaca cornaca Disparitia-Furtul Registre Agricole din primarie Am cerut primariei Adancata sa-mi dea copii din Registrele Agricole din perioada anilor 1951 - 1962. ... (vezi toată discuția)
Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)