avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi succesorale

Buna ziua!

In anul 1940 strabunicul meu si fratele dumnealui au fost improprietariti de catre stat cu teren agricol, fiind orfani. Acest teren era intr-un sat vecin. Apoi, acest teren a fost luat de comunisti. Noi avem o copie a actului prin care au primit terenul, originalul fiind la urmasii fratelui strabunicului, acestia refuzand sa ni-l arate.
Bunica mea, ca mostenitor direct, a mers la primaria comunei si a cerut sa fie improprietarita ca mostenitor, dar i s-a spus ca terenul nu mai exista si ca dosarul a fost clasat. Intr-o discutie anterioara cu urmasii fratelui strabunicului aflase ca acestora li s-a confirmat de catre aceeasi primarie existenta terenului.
Bunica a trimis o cerere si catre arhivele nationale, dar raspunsul primit a fost: respectivul figureaza in anul 1948 cu x hectare teren agricol (un numar mai mare decat cel primit in 1940). Nu inteleg de ce s-a facut referire la anul 1948.
Cum ar trebui sa procedeze bunica mea pentru a recupera acest teren? Are nevoie de act in original la primarie? Este nevoie si de ceilalti mostenitori pentru a cere retrocedarea lui (strabunica fiind in viata+2 surori ale bunicii mele).
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren agricol ionel16 ionel16 Buna ziua ...am aflat de curand cum ca strabunicul precum si socrul lui ar fi detinut mai mult teren agricol decat cel care se afla in evidentele agricole ale ... (vezi toată discuția)
La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate mostenitori ana_mirea ana_mirea Bunica mea a mostenit 2 percele de teren de la strabunicii mei, care au fost oarecum constransi sa il cedeze statului prin decretul 308/1953, teren cu care au ... (vezi toată discuția)