Bunica mea a mostenit 2 percele de teren de la strabunicii mei, care au fost oarecum constransi sa il cedeze statului prin decretul 308/1953, teren cu care au fost improprietariti tarani din sat, care la randul lor au intrat in fostul CAP. Prin legea 18/1991, bunica era indreptatita sa i se reconstituie dreptul de proprietate asupra terenului, dar acesta fiind restituit celor care l-au predat in CAP, bunica a figurat cativa ani actionara la o societate agricola, dupa care acestia au instiintat-o sa solicite sa i se atribuie alt teren, deoarece societatea nu lucreaza pamantul pe care ea l-ar fi detinut. In continuare a solicitat comisiei locale sa i se atribuie o suprafata de teren conform celui detinut, dar pana la decesul bunicii primaria nu i-a solutionat cererea. Bunica a decedat in 2002, si problema terenului inca nu a fost solutionata. In 2004, tatal meu, si unicul mostenitor a dat in judecata primaria comunei cerand ca sa fie emise acte de proprietate si pentru terenurile respective. Actiunea i-a fost respinsa, pe motiv ca nu a depus la timp documente din care sa reiasa ca strabunicii mei sunt decedati, iar tatal meu este mostenitorul acestora, desi cand bunica a solicitat retrocedarea proprietatilor, a depus toate documentele, inclusiv certificat de deces al strabunicilor. In 2009 tatal meu a decedat, si mostenitoare am ramas eu si sora mea, am incheiat procesul de succesiune, dar situatia terenurilor a ramas nerezolvata.
Intrebarea mea este: daca Judecatoria oraseneasca a respins cererea de stabilire a titlului de proprietate pe numele bunicii, respectiv a tatalui pe motivul neprezentarii documentelor la termenul limita, se mai poate deschide un proces pentru aceeasi cauza de catre noi, in calitate de mostenitoare a tatalui?
Intrebare 2. Daca am gasit un titlu de proprietate asupra unui teren, tot pe numele strabunicilor, si pe care bunica nu l-a solicitat la momentul respectiv (probabil nu stia de el), se mai poate cere punerea in posesie? Astept cu interes raspunsul dv.
Cel mai recent răspuns:
Carmen Muraru , Avocat
18:07, 18 Mai 2013