avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate mostenitori

Bunica mea a mostenit 2 percele de teren de la strabunicii mei, care au fost oarecum constransi sa il cedeze statului prin decretul 308/1953, teren cu care au fost improprietariti tarani din sat, care la randul lor au intrat in fostul CAP. Prin legea 18/1991, bunica era indreptatita sa i se reconstituie dreptul de proprietate asupra terenului, dar acesta fiind restituit celor care l-au predat in CAP, bunica a figurat cativa ani actionara la o societate agricola, dupa care acestia au instiintat-o sa solicite sa i se atribuie alt teren, deoarece societatea nu lucreaza pamantul pe care ea l-ar fi detinut. In continuare a solicitat comisiei locale sa i se atribuie o suprafata de teren conform celui detinut, dar pana la decesul bunicii primaria nu i-a solutionat cererea. Bunica a decedat in 2002, si problema terenului inca nu a fost solutionata. In 2004, tatal meu, si unicul mostenitor a dat in judecata primaria comunei cerand ca sa fie emise acte de proprietate si pentru terenurile respective. Actiunea i-a fost respinsa, pe motiv ca nu a depus la timp documente din care sa reiasa ca strabunicii mei sunt decedati, iar tatal meu este mostenitorul acestora, desi cand bunica a solicitat retrocedarea proprietatilor, a depus toate documentele, inclusiv certificat de deces al strabunicilor. In 2009 tatal meu a decedat, si mostenitoare am ramas eu si sora mea, am incheiat procesul de succesiune, dar situatia terenurilor a ramas nerezolvata.
Intrebarea mea este: daca Judecatoria oraseneasca a respins cererea de stabilire a titlului de proprietate pe numele bunicii, respectiv a tatalui pe motivul neprezentarii documentelor la termenul limita, se mai poate deschide un proces pentru aceeasi cauza de catre noi, in calitate de mostenitoare a tatalui?
Intrebare 2. Daca am gasit un titlu de proprietate asupra unui teren, tot pe numele strabunicilor, si pe care bunica nu l-a solicitat la momentul respectiv (probabil nu stia de el), se mai poate cere punerea in posesie? Astept cu interes raspunsul dv.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 18:07, 18 Mai 2013
din pacate nu mai este in termen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire drept de proprietate ana_mirea ana_mirea Bunica mea, cu fostul domiciliu in judetul Cluj a depus in baza legii 18/ 1991 cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor care au ... (vezi toată discuția)
Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 36 de ani? constantincucu constantincucu Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Exista un termen limita in care trebuie facuta succesiunea? Poate “veni” la succesiune ... (vezi toată discuția)