avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pronuntzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pronuntzare

Exista un termen legal in care se comunica partilor din proces o sentinta judecatoreasca?pe data de 12 mai s-a pronuntat sentinta intr-un proces civil si nici pana astazi nu am primit acasa acea sentinta.ce trebuie facut,cu atat mai mult cu cat din ceea ce am citit p portalul instantelor cu privire la acea sentinta ,nu imi este favorabila si urmaresc sa merg mai departe?
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 17:46, 18 Iunie 2009
Comunicarea hotararilor se face in termen de 7 zile de la pronuntare. ( art. 261, alin 3, CPP)
Remus a intrebat de comunicarea sentintelor intr-o cauza civila, nu penala!
Trebuie sa aveti rabdare, de obicei dureaza redactarea sentintei cam o luna jumatate, doua..trei, depinde cat de aglomerata este grefiera sau judele.
Veti primi comunicarea la adresa care a-ti fost citat pe urata procesului sau prin cererea de chemare in judecata.
Puteti face o cerere de urgentare dar...daca au mult de motivat..si mai vine si vacanta judecatoreasca...degeaba!
Singurul dosar in care am facut cerere a durat peste jumatate de an la redactare!!!
Asa ca nu mai fac in veci!
Si ce cereri facusem, cu temei de urgenta, expirare termen, dovezi in sustinere... ma miram si eu ce la colt eram! Ma rog, clientul!
Si chiar era, nu gluma sau minciuna... dar nu a contat deloc! Sau poate a contat, insa in sens invers! =D>
Termenele prevazute de Codul de procedura civila sunt imposibil de respectat, pe cale de consecinta dupa 8 luni de la pronuntare mi-sa comunicat o hotarare.
Nu trebuie sa va impacientati, caci chiar daca faceti cerere de urgentare, o veti primi cand va fi posibil, iar termenul de exercitare a caii de atac incepe sa curga de la data comunicarii.

Va sugerez sa va inarmati cu multa rabdare!
Depinde de om... Am avut clienti care au depasit termenul de vanzare al bunului imobil pe care-l castigasera prin hotarare, termen contractual in promisiune...
Penalitati etc.
Nu-i mereu important numai pentru calea de atac... A durat procesul vreun an, cu ramaneri in pronuntare si repuneri pe rol... apoi tot 8 luni redactare... Sa nu te apuce nebunia?

Alte discuții în legătură

Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Termen de recurs eder eder Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune, s-a dat o hotarare in prima instanta, am depus apel, la primul termen instanta de apel mi-a respins ... (vezi toată discuția)
Comunicarea unei sentinte NAO NAO daca este un termen in care este obligatorie comunicarea unei sentinte?Daca nu se comunica o sentinta partilor ce se intimpla? (vezi toată discuția)