avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen de recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen de recurs

Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune, s-a dat o hotarare in prima instanta, am depus apel, la primul termen instanta de apel mi-a respins apelul ca nefondat, iar judecatorul a spus sa vedem la arhiva rezultatul.
Termenul a fost pe 11.06.2010, iar eu pana in prezent nu am primit nicio comunicare.scrisa, insa la art. 261 se spune ca comunicarea se va face in termen de 7 zile de la pronuntarea hotararii. Eu am fost saptamana trecuta, marti, la Tribunal si mi s-a spus de la arhiva ca hotararea nu a fost redactata inca. Nu inteleg un lucru. Cand se considera termenul de pronuntare, pentru ca trebuie sa mi se trimita raspuns in 7 zile de la pronuntare.
Doresc sa depun recurs, nu vreau sa am probleme cu termenul, insa doresc si eu sa stiu exact la ce depun recurs, nu la ce-mi spune (verbal) lucratorul de la arhiva.
Am vazut ca nu se respecta intocmai procedura (am vazut ca nu se respecta intocmai procedura, adica sa asteti comunicarea, depui apel, apoi iti trimit motivarea, apoi motivezi si tu, dupa care instanta trimite dosarul).
Multumesc.


Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 11:21, 5 Iulie 2010
Termenul de redactare al unei hotarari civile este de 30 de zile. de la pronuntare. Daca acesta este depasit puteti formula o cerere pentru urgentarea redactarii.
Am inteles, dar atunci la ce se refera art. 261, aliniatul ultim ?
Termenul de 15 zile depunere a recursului, de cand curge ?
Nu vreau sa depasesc, fara voia mea, acest termen.
Termenul de recurs curge de la data comunicarii hotararii, la fel ca si la apel.Ati declarat apel in termen de 15 zile de la comunicare, deci aceeasi procedura si la recurs.;)
Aha, dar la apel, hotararea primei instante a fost pe 28.01.2010, iar comunicarea a fost pe 09.02.2010, adica destul de repede. Am inteles, deci art. 261 nu se prea utilizeaza, sau o fi vreo lege speciala care deroga de la el.
De asta imi era frica, sa nu se considere ca nu am depus recursul in termen si sa imi fie respins.

Doresc sa va mai intreb ceva.
Eu acum fac recurs numai la hotararea instantei de apel care mi-a respins apelul ca nefondat, sau si la sentinta, in acelasi timp ? Daca instanta de recurs admite recursul, ce instanta va judeca ? Cum se va proceda, se va anula decizia instantei de apel si se va rejudeca cauza ? Adica se va desfiinta sentinta ?
la recurs, atunci cand il declarati este bine sa-l si motivati sau oricum sa nu depasiti cele 15 zile fie de la pronuntare fie de la comunicare, depinde cum doriti dvs sa declansati recursul. sa zicem de la comunicare.
il depuneti la instanta a carei hotarare se ataca si urmeaza daca vi se admite, ca dosarul sa fie trimis spre rejudecare... asta se intampla adesea, desi sunt cazuri cand poate instanta de recurs sa se pronunte dar asta necesita alte chestiuni.

Alte discuții în legătură

Recurs contestatie decizie concediere stanluc stanluc Care este termenul pentru a depune recursul si de cand incepe sa curga acest termen si unde se depune? Mentionez ca pronuntarea a avut loc in 15 decembrie ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva incheierii definitive de recuzare aidu aidu Potrivit art. 53 alin. (1) teza a doua: Încheierea prin care s-a respins recuzarea poate fi atacată numai de părţi, odată cu hotărârea prin care s-a ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal de comunicare a unei hotarari judecatoresti in cazul unui litigiu de munca? magda_oancea magda_oancea Buna seara, Pe data de 09.10.2009 s-a dat pronuntarea la litigiul de munca prin care am cerut 4 salarii compensatorii conform CCM ramura comert si a fost ... (vezi toată discuția)