avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recurs contestatie decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recurs contestatie decizie concediere

Care este termenul pentru a depune recursul si de cand incepe sa curga acest termen si unde se depune?
Mentionez ca pronuntarea a avut loc in 15 decembrie 2010 , cand instanta mi-a respins actiunea cu recurs , desi au trecut deja 45 de zile de la pronuntare inca nu am primit hotararea judecatoreasca de la tribunal ( am sunat saptamana trecuta la tribunal si de la arhiva am primit raspunsul ca hotararea inca nu a fost redactata )
Conform legii nu exista un termen in care trebuie redactata si trimisa hotararea judecatoreasca ?(banuiesc ca se trimite prin posta)
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 11:23, 2 Februarie 2011
Efectuati o cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti adresata Tribunalului. Termenul pentru declararea recursului curge de la comunicarea hotararii.
Conform legii redactarea hotararii se face in max 15 zile de la pronuntare, dar avand in vedere ca instanta "isi aplica legea" acest termen este practic nelimitat (am primit comunicarea unei hotarari dupa 123 de zile de la pronuntare) si nimeni nu pateste nimic.
Aceeasi lege prevede ca recursul se depune in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii.
In acest caz fiind vorba de bietele parti aflate in conflict, instanta anuleaza dreptul la recurs si pentru o zi trecuta peste termen.
Pentru orice eventualitate puteti depune o cerere de recurs prematur. urmand ca motivarea lui sa o faceti dupa primirea hotararii.
Succes!!!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
rosu gheorghe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de recurs eder eder Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune, s-a dat o hotarare in prima instanta, am depus apel, la primul termen instanta de apel mi-a respins ... (vezi toată discuția)
Instanta s-a pronuntat, cum obþin decizia completa a acesteia? iulian1958 iulian1958 Pe portalul ministerului de justitie am aflat ca Instanta s-a pronuntat (favorabil) intr-un dosar in care sunt parte. Pe acest portal decizia Instantei este ... (vezi toată discuția)
Comunicarea hotararii roxanapetrica roxanapetrica buna ziua am o intrebare urgenta care necesita ajutor.Tatal meu a avut proces de munca la care s-a respins fondul.urma sa primesca hotararea instantei cu ... (vezi toată discuția)