avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intâmpinare la \\"Apel\\" sau întampinare la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intâmpinare la "Apel" sau întampinare la "Recurs"?

O colega m-a dat in judecata pentru denigrare. Pe data de 17 decembrie 2014 am primit acasa comunicarea hotarârii civile , anume, dosarul "colegei" mele a fost respins, cererea de chemare in judecata fiind considerata netemeinica, cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. "Colega"mea , prin avocatul pe care îl are a facut apel. (NU ma pricep la termeni juridici.) Eu trebuie sa intocmesc o întâmpinare. Ce fel de întâmpinare trebuie sa formulez?Intâmpinare la APEL, sau la cererea de recurs. Am gasit doua modele pe net, si nu stiu pe care sa-l urmaresc. Pot sa cer prezenta unor martori care sa dovedeasca faptul ca eu nu am nici o vina?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariacapraru , utilizator 16:28, 10 Martie 2015
Veti depune intampinare la apel.
Multumesc.As mai avea inca o întrebare. In art 471 din ncpc se spune:"(5) După primirea cererii de apel, respectiv a motivelor de apel, preşedintele instanţei care a pronunţat hotărârea atacată va dispune comunicarea lor intimatului, împreună cu copiile certificate de pe înscrisurile alăturate şi care nu au fost înfăţişate la prima instanţă, punându-i-se în vedere obligaţia de a depune la dosar întâmpinare în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării." Eu am primit doar apelul si o adresa prin care mi se comunica faptul ca in termen de 15 zile trebuie sa depun întâmpinarea. Nu am anexate in copie nici un alt fel de documente pe baza carora s-a acceptat apelul. Se poate sa se faca apel fara a se mai prezenta alte probe? Sau fara a-mi fi prezentate si mie in copie?
Eu nu îmi permit sa îmi angajez un avocat , cu atât mai mult cu cât nu sunt vinovata.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
In cererea de apel nu erau invocate si Motivele de Apel?Daca nu ati primit si motivele de apel va prezentati la termen si veti arata ca nu ati primit si motivelede apel,astfel ca,nu aveti la ce sa de puneti intampinare.
Da sunt invocate motivele.Eu am vrut sa intreb altceva. Daca cererea de chemare in judecata a fost respinsa ca fiind nefondata, la un eventual apel nu ar fi trebuit sa fie anexate si alte probe? Asta as dori sa stiu eu. Ca probe au fost invocate doua articole dintr-un ziar de scandal si a fost adus un martor neconcludent, dupa cum a spus instanta. La apel nu ar trebui aduse probe noi?
Conf.art.478(2) NCPC"Partile nu se vor putea folosi inaintea instantei de apel de alte motive,mijloace de aparare si dovezi decat cele invocate la prima instanta sau aratate in motivarea apelului ori in intampinare.Instanta de apel poate incuviinta si administrarea probelor a caror necesitate rezulta din dezbaeri."

Alte discuții în legătură

Martor in apel utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua, Daca in fond am solicitat proba testimoniala cu un martor si instanta a respins-o, in apel mai pot solicita acest lucru? Multumesc! (vezi toată discuția)
Martor apel turkn turkn Daca in urma primei judecati am pierdut procesul,la apel pot solicita chemarea unui martor ?La prima judecata nu am cerut proba cu martori. Multumesc (vezi toată discuția)
Raspuns apel aldorin aldorin Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti a facut apel la cererea de judecata privind recalcularea pensiei, ce trebuie sa fac in calitate de reclamant. Va ... (vezi toată discuția)