avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor in apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor in apel

Buna ziua,

Daca in fond am solicitat proba testimoniala cu un martor si instanta a respins-o, in apel mai pot solicita acest lucru?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:41, 26 Martie 2016
Se poate solicita și audia martorul.
Multumesc!
Depinde pentru ce motiv a fost respinsa cererea de audiere martor. In cazul in care nu ati solicitat prin cererea de chemare in judecata audiere de martori (daca sunteti recamant ) sau prin intampinare nu cred ca aveti sanse ca in apel sa vi sa admita cerere de audiere a martorului.
Este discutabil,art.478(2) NCPC prevede expres"Partile nu se vor putea folosi inaintea instantei de apel de alte motive,mijloace de aparare,si dovezi decat cele invocate la prima instanta sau aratate in motivarea apelului ori in intampinare.Instanta de apel poate incuviinta si administarea probelor a caror necesitate rezulta din dezbateri."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor apel turkn turkn Daca in urma primei judecati am pierdut procesul,la apel pot solicita chemarea unui martor ?La prima judecata nu am cerut proba cu martori. Multumesc (vezi toată discuția)
Intâmpinare la "apel" sau întampinare la "recurs"? mariacapraru mariacapraru O colega m-a dat in judecata pentru denigrare. Pe data de 17 decembrie 2014 am primit acasa comunicarea hotarârii civile , anume, dosarul \\"colegei\\" mele a ... (vezi toată discuția)
Cereri în apel fdanila fdanila La apel se mai pot introduce excepții sau motive noi față de cele de la fond,pentru a câștiga procesul ?.Când se cere judecarea dosarului în apel și ... (vezi toată discuția)