La apel se mai pot introduce excepții sau motive noi față de cele de la fond,pentru a câștiga procesul ?.Când se cere judecarea dosarului în apel și când se cere retrimiterea spre rejudecare la instanța de fond?o zi bună
Raspunsurile la intrebarile dvs.se regasesc in preved.art.476-480 NCPC.Apelul exercitat in termen provoaca o noua judecata asupra fondului,instanta de apel statuand atat in fapt cat si in drept.
Art.476(2)NCPC" In cazul in care apelul nu se motiveaza ori motivarea apelului sau intampinarea nu cuprinde motive,mijloace de aparare sau dovezi noi ,instanta de apel se va pronunta,in fond numai pe baza celor invocate la prima instanta."
Art.478(1)NCPC"Prin apel nu se poate schimba cadrul procesual stabilit in fata primei instante.
(2)Partile nu se vor putea folosi inaintea instantei de apel de alte motive,mijloace de aparare si dovezi decat cele invocate la prima instanta sau aratate in motivarea apelului ori in intampinare.Instanta de apel poate incuviinta si administrarea probelor a caror necesitate rezulta din dezbateri.
(3)In apel nu se poate schimba calitatea partilor ,cauza sau obiectul cererii de chemare in judecata si nici nu se pot formula pretentii noi.
(4)Partile pot insa sa expliciteze pretentiile care au fost cuprinse implicit in cererile sau apararile adresate primei instante.
(5)Se vor putea cere, de asemenea,dobanzi,rate,venituri ajunse la termen si orice alte despagubiri ivite dupa darea hotararii primei instante si va putea fi invocata compensatia legala."
Vă mulțumesc.Deci se poate în cadrul cererii de apel ( pâna la data judecarii apelului).Vă rog ,dacș se poate,sa-mi spuneți și care este diferența între judecarea plângerii de către instanța de apel și casarea cu trimitere la instanța de fond pentru rejudecare
Divort cu minori
tatianab89
Buna ziua,am 23 de ani si am divortat acum 2 luni,s-a stabilit ca autoritatea parinteasca sa se exercite in comun de catre ambii parinti in ceea ce o priveste ... (vezi toată discuția)