Va solicit ajutorul in urmatoarea speta: un proces de concediere pierdut pe fond in baza art. 65 al.2, unde angajatorul a justificat cauza reala a concedierii prin diminuarea cifrelor de vanzari. Din punct de vedere contabil, angajatorul poate sa fie acoperit, avand in vedere ca exista mai multe firme in grup si iar legaturile dintre ele nu sunt disponibile.
Problema este ca angajatorul a diminuat aceste cifre foarte mult fata de realitate (chiar si de 100 de ori mai mici fata de realitate). Ca si contraprobe s-ar putea folosi in apel diverse emailuri catre intreaga echipa, prin care seful departamentului raporteaza vanzarile reale din saptamana precedenta si care evident sunt mult mai mari decat raportarea facuta in instanta. Vorbesc doar de sume, in cazul in care ar aparea nume de clienti acestea ar fi sterse.
Un angajat care ar utiliza aceste contraprobe in apel, risca un eventual proces intentat de angajator pentru incalcarea unui acord de confidentialitate? (La plecarea din firma angajatul a semnat un acord de confidentialitate in limba engleza, care stipuleaza ca nu va dezvalui catre terti informatii interne, date despre clienti, etc). Este un risc prea mare sau poate fi asumat?
C.proc.civ.
Art. 478 - Limitele efectului devolutiv determinate de ceea ce s-a supus judecății la prima instanță
(1) Prin apel nu se poate schimba cadrul procesual stabilit în fața primei instanțe. (2) Părțile nu se vor putea folosi înaintea instanței de apel de alte motive, mijloace de apărare și dovezi decât cele invocate la prima instanță sau arătate în motivarea apelului ori în întâmpinare. Instanța de apel poate încuviința și administrarea probelor a căror necesitate rezultă din dezbateri.
(3) În apel nu se poate schimba calitatea părților, cauza sau obiectul cererii de chemare în judecată și nici nu se pot formula pretenții noi.
(4) Părțile pot însă să expliciteze pretențiile care au fost cuprinse implicit în cererile sau apărările adresate primei instanțe.
(5) Se vor putea cere, de asemenea, dobânzi, rate, venituri ajunse la termen și orice alte despăgubiri ivite după darea hotărârii primei instanțe și va putea fi invocată compensația legală.
Aici ma refer la faptul ca si in prima instanta a fost atacat faptul ca motivul concedierii a avut o baza reala (adica bazata pe dificultati economice). Nu cred ca se poate considera ca acesta este un motiv nou.
In plus, acum se redacteaza motivarea apelului. "Părțile nu se vor putea folosi înaintea instanței de apel de alte motive, mijloace de apărare și dovezi decât cele invocate la prima instanță sau arătate în motivarea apelului ori în întâmpinare."
Inteleg din paragraful de mai sus ca poate fi prezentat chiar un motiv nou in continutul motivarii apelului (nu este cazul totusi).
Despre aspectul confidentialitatii ce spuneti? Cifrele de vanzari pot fi considerate confidentiale daca nu poarta si numele clientului? Sau ele oricum sunt deja publice prin includerea lor in bilant?
Divort cu minori
tatianab89
Buna ziua,am 23 de ani si am divortat acum 2 luni,s-a stabilit ca autoritatea parinteasca sa se exercite in comun de catre ambii parinti in ceea ce o priveste ... (vezi toată discuția)