avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Orele nemotivate se trec in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Orele nemotivate se trec in Revisal

Buna ziua, am un salariat care este angajat cu 4 ore/zi si care in decurs de o luna a avut 20 ore nemotivate, intrebarea mea este daca in luna respectiva trebuie sa-i suspend contractual de munca si trebuie mentionat si in Revisal?
Cel mai recent răspuns: rodaf , utilizator 12:48, 10 Martie 2015
HG nr. 500/2011
Art. 3
(2)Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:
........
h)perioada şi cauzele de suspendare a contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor de suspendare în baza certificatelor medicale;
.....

Art. 4
(1) Completarea, respectiv înregistrarea în registru a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2), şi transmiterea registrului se fac după cum urmează:
........
c)elementele prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. h) se înregistrează în registru în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la data suspendării;
.......

Codul Muncii
art.51 alin.(2)- Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.
Am inteles ca a absentat nemotivat 5 zile ; cf. ultimelor modificari, absentele nemotivate nu mai constituie vechime in munca. Eu suspend CIM in astfel de situatii ...
Codul Muncii
art.51 alin.(2)- Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

Conform acestui text de lege , suspendarea este facultativa. Si asa cum m-am exprimat in anumite situatii de acest gen, pentru a nu intampina probleme cu ITM-ul , recomandarea mea a fost operarea in REVISAL a astfel de situatii.
M-ati bagat de tot in ceata, in codul muncii scrie la art.51 alin.(2)- Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern, eu inteleg mai degraba ca: suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate este facultativa si nu obligatorie.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reges bogddana bogddana Buna dimineata, ma poate ajuta cineva cu extrasul de lege in care am toate cele ce trebuie declarate in REGES? Pe langa intrati, plecati, suspendari CIC ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare ileana-maia ileana-maia buna ziua, este obligatoriu sa se faca decizie de suspendare si sa se opereze in revisal, pentru un salariat care a absentant nemotivat 2 zile? se poate ... (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata ClaudiuRoman ClaudiuRoman Daca ma poate ajuta cineva, va rog sa-mi spuneti ce act normativ prevede ca trebuie emisa decizie pentru suspendarea cim in cazul unei absente nemotivate? (vezi toată discuția)