avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

( antecontract) ma poate da in judecata constructorul ca nu mai pot sa cumpar casa

Buna ziua!

am incheiat un antecontract de vanzare cumparare ( am achitat avansul) pt constructie casa -in calitate de cumparator (casa ce se va construi) ......la termenul stipulat pt incheierea contractului eu nu mai pot sa cumpar casa ...nu mai doresc sa inchei contractul (nu mai am baniii pe care ma bazam la inceput)
constructorul ma poate da in judecata pt a obtine o hot ce tine loc de contract? si daca obtine hot si eu tot nu am baniii...imi poate executa bunurile

se practica sa oblige constructorul cumparatorul prin instanta?
Va poate actiona in instanta, insa ar trebuie sa ajungeti de acum la o intelegere cu el si sa desfiintati promisiunea (antecontractul) bilaterala de vanzare cumparare pe cale amiabila, la notar.
sunt astfel de practici .????...mi se pare ca se complica constructorul ....el ar putea sa pastreze avansul si sa vanda casa mai departe si obtine un pret mult mai bun (avansul meu +pretul casei de la altcineva)
Depinde de ce va scrie in contract... daca aveti clauza penala...
multumesc de raspuns
cum e cu clauza penala in contract?
Pai la ce v ati obligat dvs daca din culpa dvs nu veti incheia contractul si la ce s a obligat vanzatorul, daca din culpa lui nu se incheie contractul.

Alte discuții în legătură

Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)