avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare personal bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare personal bugetar

buna dimineata ! as dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatorul aspect: as dori sa stiu daca , in cazul personalului contractual din sectorul bugetar, salariul de baza minim brut pe tara include si sporul de vechime, sau acesta se calculeaza ca procent separat, aplicat la salariul corespunzator functiei de incadrare.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:08, 11 Martie 2015
Legea 284/2010
art.9
...
(2)Sistemul de salarizare cuprinde salariile de baza, soldele/salariile de functie si indemnizatiile lunare de incadrare, sporurile, premiile, stimulentele si alte drepturi in bani si in natura, corespunzatoare fiecarei categorii de personal din sectorul bugetar.
...

Art. 12
Salariul brut, solda lunara bruta cuprind salariul de baza, solda functiei de baza/salariul functiei de baza, sporurile, indemnizatiile, compensatiile, precum si celelalte elemente ale sistemului de salarizare, corespunzatoare fiecarei categorii de personal din sectorul bugetar.

Prin urmare, salariul de baza nu include si sporurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu de baza buiavasi buiavasi buna ziua! am si eu o nelamurire:ce se include in salariul de baza? din cate stiu sal.de incadrare si sporul de vechime, sporul pt munca vatamatoare fiind in ... (vezi toată discuția)
Salariu alexkkk alexkkk buna ziua Sunt angajata de 1 luna de zile in sistemul bugetar cu un salariu de incadrare de 900 ron ,avind vechime in munca de 20 ani. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)