Dacă o persoana care a absolvit fac. In 2014, anterior absolvirii ( 1 an) si ulterior absolvirii a lucrat ca si tehnician la alt angajator si acum dorim sa-l angajam ca si inginer- este ok sa nu facem contract de stagiu dacă vechiul angajator ii eliberează adeverința privind experiența dinaintea absolvirii?
Nu a fost încadrat pana acum ca si inginer, dar a lucrat anterior absolvirii si dupa aceea in același dep in care va fi angajat a lucrat ca si tehnician mentenanța si noi dorim sa-l angajam ca si inginer mentenanța
Art.31 C.mun.
... (5) Pentru absolventii institutiilor de invatamant superior, primele 6 luni dupa debutul in profesie se considera perioada de stagiu. Fac exceptie acele profesii in care stagiatura este reglementata prin legi speciale. La sfarsitul perioadei de stagiu, angajatorul elibereaza obligatoriu o adeverinta, care este vizata de inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala de competenta acesta isi are sediul.
(6) Modalitatea de efectuare a stagiului prevazut la alin. (5) se reglementeaza prin lege speciala.
In opinia mea, trebuie sa efectueze perioada de stagiu pentru functia de inginer.
Vedeti si Legea 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.
Legea 335/2013
Daliborka
Buna ziua
am fost azi la ITM sa intreb de lamurirea legii 335/2013 si de normele de aplicare din 04.06.2014 si mi-au zis ca tb sa fac obligatoriu ... (vezi toată discuția)