1. Potrivit Legii , prin stagiar se intelege debutantul in profesie, angajat cu contract individual de munca,
cu exceptia celor care dovedesc ca au desfasurat, potrivit legii, activitate profesionala in acelasi domeniu, anterior absolvirii.
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior :
Art. 2.
(1) Efectuarea stagiului se realizează de către absolvenţii de învăţământ superior prevăzuţi la art. 1 alin. (2), în baza contractului de stagiu, anexă la contractul individual de muncă, denumiţi în continuare stagiari.
(2) Modelul-cadru al contractului de stagiu menţionat la alin. (1) este prevăzut în anexa nr. 1.
Art. 3.
(1) Fac excepţie de la prevederile art. 2 alin. (1) absolvenţii de învăţământ superior:
a) care dovedesc că anterior absolvirii au desfăşurat, potrivit legii, pe o perioadă de 6 luni, activitate profesională în acelaşi domeniu ocupaţional pentru care se efectuează stagiul;
b) pentru care exercitarea profesiei este reglementată prin legi speciale.
(2) Îndeplinirea condiţiilor prevăzute la alin. (1) lit. a) se demonstrează prin acte/adeverinţe sau, după caz, alte documente eliberate de către angajator, care atestă că absolventul de învăţământ superior a desfăşurat activitate profesională în domeniul specializării absolvite.
Asadar, chiar daca este salariatul dvs la terminarea facultatii ii faceti contract de stagiu daca va fi angajat pe o functie ce necesita studii superioare.
2. Modelul de contract
[ link extern ]