avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comert cu amanuntul/ cu ridicata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comert cu amanuntul/ cu ridicata

buna ziua!
am urmatoarea situatie in cadrul firmei: s.c. cu cod caen " comert cu amanuntul..."
, am o singura gestiune, de aici vand cu
- bon de la casa de marcat pentru persoanele fizice
- bon + facture pentru alte s.c.
- facture + o.p ( aceste din urma sunt institutii publice <scoli, spitale, primarii si/sau S.A. care nu au ca domeniu de activitate comertul> care nu pot/ nu le este permis plata prin numerar, decat prin virament bancar)
problema este pot fi amendata pentru ca vand cu facture iar incasarea se face prin o.p.#-o
trebuie sa creez neaparat 2 gestiuni ( reg. com, finante, puncte diferite de lucru, contabilitate pe fiacre activitate in parte - amanunt si cu ridicata -)#-o
multumesc anticipat pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)
Gestiune partida simpla camelia adina camelia adina o intreprindere individuala cu caen principal 4631(comert cu ridicata al fructelor si legumelor) iar caen secundar comert cu amanuntul al fructelor si ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat eduardcat eduardcat Buna ziua! Se da : SC care vinde produse catre clienti pers juridice, nu pers fizice - se fac si incasari prin POS Se cere : Este nevoie de casa de ... (vezi toată discuția)