avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... gestiune partida simpla
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

gestiune partida simpla

o intreprindere individuala cu caen principal 4631(comert cu ridicata al fructelor si legumelor) iar caen secundar comert cu amanuntul al fructelor si legumelor face factura de vanzare marfa la persoane juridice pe care o incaseaza cu chitanta, iar la persoane fizice vinde cu bon fiscal si daca cere omul, eventual factura aferenta bonului fiscal. e corect ceea ce zic ? nu?
trebuie sa tina raport de gestiune ? sau nu e obligatoriu?
trebuie sa aiba 2 gestiuni distincte? sau nu?
in programul de contabilitate in partida simpla pe care l-am cumparat nu am optiune de gestiuni . nu am unde sa imi creez gestiuni separate.

Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 12:50, 9 Aprilie 2012
1.Bon fiscal se poate emite ca dovada de incasare si persoanelor juridice.
2.Raportul de gestiune este obligatoriu.
3.Trebuie separata zona de vanzari pentru ridicata de cea pentru amnuntul.
4.Daca doriti gestiuni distincte exista destule programe de conta care au optiunea de gestiuni distincte. O simpla cautare pe net v-ar da raspunsul dorit.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala camelia adina camelia adina buna ziua, la o intreprindere individuala care are cod CAEN principal comertul cu ridicata al fructelor si legumelor iar cod secundar comert cu amanuntul , ... (vezi toată discuția)
Ciupercarie codrin49 codrin49 ce conditii trebuie indeplinite pt infiintarea unei ciupercarii =D> (vezi toată discuția)
Ajutor pfa cod caen 4631 contabilitate Marius_007 Marius_007 Buna ziua, As dori sa aflu un raspuns la urmatoarele intrebari: Doresc sa deschid un pfa (cod caen 4631 Comercializare legume fructe cu ridicata), detin o ... (vezi toată discuția)