o intreprindere individuala cu caen principal 4631(comert cu ridicata al fructelor si legumelor) iar caen secundar comert cu amanuntul al fructelor si legumelor face factura de vanzare marfa la persoane juridice pe care o incaseaza cu chitanta, iar la persoane fizice vinde cu bon fiscal si daca cere omul, eventual factura aferenta bonului fiscal. e corect ceea ce zic ? nu?
trebuie sa tina raport de gestiune ? sau nu e obligatoriu?
trebuie sa aiba 2 gestiuni distincte? sau nu?
in programul de contabilitate in partida simpla pe care l-am cumparat nu am optiune de gestiuni . nu am unde sa imi creez gestiuni separate.
1.Bon fiscal se poate emite ca dovada de incasare si persoanelor juridice.
2.Raportul de gestiune este obligatoriu.
3.Trebuie separata zona de vanzari pentru ridicata de cea pentru amnuntul.
4.Daca doriti gestiuni distincte exista destule programe de conta care au optiunea de gestiuni distincte. O simpla cautare pe net v-ar da raspunsul dorit.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.