avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Angajarea la o societate comercială în funcția de ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Angajarea la o societate comercială în funcția de consilier juridic

Dupa terminarea facultatii de drept (cu licenta) ma pot angaja ca si consilier juridic la o societate comerciala?
Trebuie sa fac parte din CCJ?
Dintre voi cei care lucrati pe un asemena post, care sunt indatoririle?
Iar salariul?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Lorien , utilizator 00:45, 22 Aprilie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Un discurs ce imi aminteste de Partidul Comunist Roman.
Nu am sa repet faptul ca este evident ca legal nu exista obligatia inscrierii intr-o asociatie, este evident pentru oricine asta. Pentru oricine stie sa interpreteze corect legea. Exista jurisprudenta suficienta care demontreaza ca inscrierea intr-o asociatie nu este necesara pentru a exercita functia de consilier juridic. Lasati retorica, faceti ceva concret pentru consilierii juridici si asa veti atrage membri, nu altfel.

Asociatiile Concilierilor Juridici nu au facut absolut nimic pentru consilierii juridici. Se incaseaza niste cotizatii, pentru care nu dau absolut nimic inapoi. Pentru ce s-ar inscrie cineva acolo? Doar sa cotizeze?

Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
Deveniti consilier juridic in baza numirii pe functie sau angajarii pe baza de contract individual de munca, apartenenta la Colegiu este o posibilitate dar nu este obligatoriu, mai departe art. 8 nu prevede conditia de a fi membru in vreo asociatie profesionala pentru a devenii consilier juridic.

Ca experienta personala, nu sunt membru in Colegiu, dar de 15 ani lucrez pe baza de contract de munca, in prezent sunt angajat la trei societati distincte, am destule litigii pe rolul instantelor de judecata, de fiecare data depun delegatia semnata de administrator si nu a fost cazul nici macar o data sa fie pus in discutie calitatea mea sau dreptul de a pleda. Adavarat ca ma cunosc judecatorii, am lucrat ani de zile si langa avocati/societati civile de avocati cu diverse functii, posibil ca un judecator nou sa ceara legitimatia, dar la nevoie am la mine diploma de licenta si contractul de munca, daca nici asa nu ma lasa sa pledez, eu nu m-as certa, depun concluzii scrise. Am vazut asemenea situatii, cu alti consilieri juridici, se certau ca la usa cortului, cu amenintari de sesizari la CSM, eu cred ca se facre prea mare tam tam pe aceasta tema.
In momentul de fata Colegiul nu asigura nici un serviciu valoros pentru membrii sai, omul se bucura daca gaseste o firma care sa-l angajeze cu un salar cat de cat, nu vad de ce sa mai cotizez pentru a putea muncii, iar angajarile se fac pe baza de stiinta si recomandari, mai rar se intampla sa solicita conditia de a fi membru in Colegiu.
Acum cativa ani ma gandeam sa ma inscriu, dar cand am vazut taxele si conditia sa fac stagiatura (avand 12 ani vechime fara a fi membru iar indrumatorul avand 4 ani vechime ca membru) si sau dau examene, am renuntat rapid, vreau sa lucrez si sa castig bani, nu vreau sa ma bag din nou in banca si sa platesc taxe de scolarizare/examen.

Salarizare, in functie de cantitatea si calitatea muncii, am firma unde abia am de lucru, uneori merg o data pe luna sa ridic salarul (500 lei), unde sunt multe litigii si necesita cunostinte legislative aprofundate intr-un anuem domeniu, acolo se plateste peste o mie de lei ... daca sunteti la inceput de cariera si gasiti un loc de munca care nu necesita multa experienta, acceptati chiar si cu salar minim (la institutiile publice un debutant primeste in jur de 1200 lei brutt). Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic angajat pe baza de contract la o institutie publica orianadiana orianadiana as dori sa stiu daca pentru a fi angajat in functia de consilier juridic pe baza de contract la o institutie publica este obligatorie inscrierea in Colegiul ... (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in ccj? Cristina152 Cristina152 Care este calitatea unui consilier juridic neinscris in CCJ? Unii sustin cum ca nu ai aceasta calitate din moment ce nu esti inscris, altii contrariul, si ... (vezi toată discuția)