avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... les din schimbul III la ora 6,00 si intru in schimbul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

les din schimbul III la ora 6,00 si intru in schimbul II la ora14,00!!!

este legal sa fiu obligat sa intru in schimbul II la ora 14,00 dupa ce am iesit , in aceeasi zi, dimineata, din schimbul III la ora 6,00? dupa ce am incercat, la telefon de cateva ori, sa cer sefului sa imi schimbe tura si nu a vrut, am fost nevoita sa ma prezint cu 2 ore intarziere la programul stabilit!
Cel mai recent răspuns: pavel56 , utilizator 13:24, 15 Martie 2015
Art. 135 C.mun.
(1) Salariaţii au dreptul între două zile de muncă la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
(2) Prin excepţie, în cazul muncii în schimburi, acest repaus nu poate fi mai mic de 8 ore între schimburi.

Prin urmare, exista aceasta posibilitate de a avea un repaus de cel putin 8 ore intre schimburi.

Consider ca o astfel de modificare de program trebuia totusi anuntata din timp.
va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru și timpul de odihnă micro40 micro40 Buna ziua. as dori sa stiu care este timpul de odihna dupa cele 8 ore respectiv 12 ore lucrate. Multumesc !! Si daca ma puteti ajuta cate zile de concediu are ... (vezi toată discuția)
Perioada de repaus dupa tura de noapte Maria Prado Maria Prado Buna ziua, intrebarea mea este:dupa o tura de la 18 la 5 dimineața, se poate intra intr-o alta tura de la ora 15, pana la ora 1, in acceasi zi? Sau dupa tura ... (vezi toată discuția)
Grafic de lucru in doua schimburi AureliaDochian AureliaDochian Buna ziua, Va rog frumos sa-mi raspundeti cum este corect si conform codului muncii programul de lucru in doua schimburi? Normal,eu stiam - o saptamana ... (vezi toată discuția)