avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Declararea nou-nascutilor in Italia si titluri de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Declararea nou-nascutilor in Italia si titluri de calatorie

Buna ziua, sunt tatal a doi gemeni nascuti anul trecut in ltalia luna august (suntem romani amandoi si eu si sotia casatoriti legal in Romania ).
Care sunt pasii care trebuie facuti pentru a obtine certificate de nastere romanesti. Acum au doar certificate de nastere italiene dar nu sunt valabile in afara tarii . Nu au fost declarati la consulat sau ambasada. Multumesc anticipat.

[Va rog nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, contravine regulamentului de postare in forum si se citeste greu.]
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:37, 16 Martie 2015
Va puteti adresa consulatului/ambasadei pentru inscrierea micutilor. Veti primi certificate romanesti dupa care le puteti face tot acolo si pasapoartele. Daca nu solicitati la ambasada/consulat titlu de calatorie pentru copii si veniti in tara. Aici termenul este de 30 de zile pentru obtinerea transcrierii. Ar fi bine daca ati solicita extrase multilingve dupa actele de nastere pentru ca acestea nu trebuie apostilate, ori traduse.
Pentru certificatele de nastere, indiferent unde le transcrieti, aveti nevoie de:
[ link extern ]

Daca nu le inscrieti acolo si veniti cu titluri de calatorie in tara poate ar fi bine sa stiti ca transcrierea dureaza cam 30 de zile, apoi inca vreo 2 saptamani pana obtineti si pasapoartele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura sau pasaport pentru venirea in tara cu minor nascut in italia Mariusoo Mariusoo eu sunt in Italia...sotia a nascut aici si am decis sa inchid activitatea de aici si sa revenim in tara...asi pleca cat mai repede....copilul are o luna ... (vezi toată discuția)
Certificat naștere copil născut in germania bogdanponline bogdanponline Salutari. Doresc și eu câteva lămuriri dacă se poate să mă ajute cineva. Eu și soția mea locuim în Germania ,doar eu lucrez, și de cinci luni avem un ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea tardiva a copilului roman nascut in strainatate Barbulescu Raluca Barbulescu Raluca buna ziua As avea nevoie de o informatie daca se poate...am doi copiii minori ambi nascuti in Italia...eu si tatal lor avem cetatenie romana dar nu suntem ... (vezi toată discuția)